Εχω ακουσει οτι η καποτα ειναι για τους αγραμματους. Μην σου φανει αστειο. Γιατι χρησιμοποιουμε και να χαλαμε ετσι την απολαυση μας ρε θεια Λουκια; Δηλαδη αν τραβιομαστε καθε φορα υπαρχει εστω και μια στο εκατομυριο να γινει η στραβη; Εχω φιλο που δεν εχει βαλει ΣΧΕΔΟΝ ποτε με την δικια του και ολα κομπλε απλα τραβιεται. Εχω αρχισει να πιστευω οτι τα προφυλακτικα ειναι κυριως για τα νοσηματα και για αυτους αυτες που αλλαζουν συχνα συντροφους. Εγω ειμαι με την κοπελα μου πολυ καιρο δεν παμε με αλλους ουτε αυτη ουτε εγω τι μας προτεινεις; Οχι οτι θα το ακολουθησουμε κατα γραμμα. Την αποψη σου θελω. Πιστευω θα με βοηθησει πολυ.
Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook
Αγαπητέ μου, πρώτα απ’ όλα να πούμε ότι η ικανότητα σου να τραβηχτείς εγκαίρως δεν έχει καμιά σχέση με τις γραμματικές σου γνώσεις. Το να είσαι π.χ. κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών δεν εγγυάται αυτομάτως ότι μπορείς να ελέγξεις την εκσπερμάτωση σου.
Η συγκεκριμένη ικανότητα έχει σχέση πρωτίστως με την σεξουαλική εμπειρία και με τη θέληση σου και δευτερευόντως με την κατάσταση της ψυχολογικής και σωματικής σου υγείας. Βλέπεις, μπορεί να υπάρξουν καταστάσεις –όπως μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, κατανάλωση αλκοόλ ή άλλων ουσιών, προβλήματα σχετικά την κυκλοφορία του αίματος κ.ά.- που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά αυτή την ικανότητα.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι ένας άντρας που υπό κανονικές συνθήκες ελέγχει πλήρως τη στιγμή της εκσπερμάτωσης του, μπορεί κάποια μοναδική φορά ή σε κάποια περίοδο της ζωής του και σε ανύποπτη φάση να χάσει προσωρινά αυτή την ικανότητα και τότε, όταν το διαπιστώσει θα είναι πια πολύ αργά –ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο η μέθοδος της διακεκομμένης συνουσίας, όπως λέγεται επισήμως δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αξιόπιστες αντισυλληπτικές μεθόδους.
Έπειτα, να πούμε ότι όντως τα προφυλακτικά προσφέρουν σημαντική προστασία και από τα περισσότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και γι’ αυτό θεωρούνται η ασφαλέστερη αντισυλληπτική μέθοδος, εφόσον βέβαια χρησιμοποιούνται σωστά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές των παραγωγών τους.
Όπως ήδη ξέρεις, το «τράβηγμα» δεν σου εξασφαλίζει αυτή την προστασία. Όμως από πλευράς αποτελεσματικότητας ως προς την αντισύλληψη, θεωρητικά έχει σχεδόν το ίδιο ποσοστό αποτυχίας/επιτυχίας με τα προφυλακτικά, εφόσον -και αυτό- εφαρμόζεται σωστά και δεν συντρέχουν κάποιες από τις έκτακτες συνθήκες που αναφέραμε πιο πάνω.
Ακριβώς εδώ είναι και όλο το ζουμί, καθώς υπάρχουν κάποια κόλπα που οφείλεις να γνωρίζεις αν το επιλέξεις ως αντισυλληπτική μέθοδο. Τα κόλπα αυτά μπορείς να μάθεις σε κάθε λεπτομέρεια τους διαβάζοντας το άρθρο μου στο WomenOnly, «Πόσο ασφαλές είναι το τράβηγμα στο σεξ» (σου δίνω το λινκ γιατί είναι περιττό να επαναλαμβάνομαι εδώ).
Εφόσον λοιπόν βρίσκεσαι σε μια σταθερή, αποκλειστική, μονογαμική σχέση, θεωρείς ότι κατέχεις αυτά τα μυστικά και είσαι 100% σίγουρος ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις σ’ αυτές τις συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα είσαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν πάσχεις από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα –κάποια να ξέρεις, δεν δίνουν συμπτώματα- δεν έχεις κανένα λόγο για να μην επιλέξεις τη συγκεκριμένη μέθοδο αντισύλληψης, όσο και αμφισβητούμενη αν είναι από πολλούς.
Απλά λοιπόν, κλίκαρε στα λινκ που σου δίνω εδώ (και ως προς τα ΣΜΝ που δεν δίνουν συμπτώματα) κι αποφάσισε.