Υπερψηφίστηκε επί της αρχής

16.12.2010
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του ΥΠΠΟ για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του ΥΠΠΟ για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το στήριξαν με την ψήφο τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ. «Αυτό που χρειάζεται είναι κάποιος να αναλάβει την ευθύνη και το κόστος της αλλαγής. Διότι η αλλαγή έχει κόστος και είναι άμεσο.

Ενώ τα κέρδη έρχονται αργότερα και κανείς δεν θυμάται γιατί ήρθαν» τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς και στο έργο νέων και παλιότερων σκηνοθετών, προτάσσοντας αυτό της Αθηνάς Τσαγγάρη, καθώς η ταινία της «Attenberg» ταξίδεψε τους τελευταίους μήνες παγκοσμίως αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία.

«Εκτός των άλλων η Αθηνά είναι και πρέσβειρα για τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό μας» σχολίασε ο κύριος Γερουλάνος. «Οπου βρεθεί και όπου σταθεί τη ρωτούν για την Ελλάδα, για την κρίση, για τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό στη χώρα μας...» συνέχισε, για να συμπληρώσει: «Μιλάει για τον Φίλιππο, τον Σύλλα και τον Γιώργο, τους οποίους θα μπορούσε να ανταγωνίζεται. Αλλά μιλάει γι’ αυτούς λες και είναι ήρωες μέσα στην ίδια περιπέτεια...

Στέκεται στους ώμους άλλων που με θυσίες τής άνοιξαν τον δρόμο: του Θόδωρου, του Παντελή, του Γιάννη και τόσων άλλων. Ο λόγος που τους κατονομάζω είναι ότι συχνά ξεχνάμε ότι οι αποφάσεις μας αλλάζουν τη ζωή πραγματικών ανθρώπων, και ένα τέτοιο νομοσχέδιο αυτό προσπαθεί να κάνει».