Καρε Καρε

21.02.2008
Η διαδρομή της δεκαπεντάχρονης Τρέισι μέσα από τα σκοτεινά σημεία της πόλης της, την αρρωστημένη συναισθηματική ατμόσφαιρα του σπιτιού της, τη σκληρότητα του σχολείου της, τα κλινικά παιχνίδια γάτας-ποντικού με τον ψυχίατρό της και τις φαντασιώσεις της με το φίλο της και αστέρι του rock ‘n’ roll Billy Zero. Εν συντομία, ένα εφιαλτικό ταξίδι στο δύσβατο συναισθηματικό καλειδοσκόπιο της εφηβείας.
Η διαδρομή της δεκαπεντάχρονης Τρέισι μέσα από τα σκοτεινά σημεία της πόλης της, την αρρωστημένη συναισθηματική ατμόσφαιρα του σπιτιού της, τη σκληρότητα του σχολείου της, τα κλινικά παιχνίδια γάτας-ποντικού με τον ψυχίατρό της και τις φαντασιώσεις της με το φίλο της και αστέρι του rock ‘n’ roll Billy Zero.

Η ταινία κάνει φιλότιμες προσπάθειες να μας βυθίσει στο δύσβατο συναισθηματικό καλειδοσκόπιο της εφηβείας μέσα από την split screen τεχνική, αυτή δηλαδή που διαιρεί την οθόνη σε περισσότερα κάδρα. Αυτό, ενώ αρχικά φαντάζει εξαιρετικά ενδιαφέρον, στη συνέχεια καταντά κουραστικό και δεν βοηθά στην κατανόηση και ταύτιση του θεατή με τους χαρακτήρες του έργου. Η Ελεν Πέιτζ -που τη λατρέψαμε μετά το Juno- στο ρόλο της οξύθυμης και επαναστατημένης έφηβης, δίνει μία συμπαθητική ερμηνεία που, ωστόσο, δεν κατορθώνει να «σώσει» την ταινία.

Γεωργία Οικονόμου