Κινηματογραφικές Δευτέρες στο Ginger Ale

15.12.2013
Το Ginger Ale, για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει στον υπέροχο ‘60s χώρο του δωρεάν προβολές ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, οι οποίες έχουν ήδη διανύσει σεβαστά χιλιόμετρα στο εγχώριο, αλλά και στο διεθνές φεστιβαλικό σιρκουί.

Τα δευτεριάτικα βράδια, το Ginger Ale (Θεμιστοκλέους 74), το γνωστό cafe-bar της πλατείας Εξαρχείων, μεταμορφώνεται σε ένα μικρό αυτοσχέδιο σινεμά, όπου με ελεύθερη είσοδο, υποδέχεται τους φίλους των μικρού μήκους, με την απαραίτητη φυσικά συνοδεία της κατάλληλης μουσικής επένδυσης.

Κάθε Δευτέρα, μετά τις 9 το βράδυ, νέοι έλληνες μικρομηκάδες προβάλλουν τις ταινίες τους και συζητούν με τους θαμώνες παρέα με ποτά που ξεχειλίζουν μυρωδιές τζίντζερ και έβδομης τέχνης. Τις βραδιές συνοδεύουν μουσικές επιλογές απ' τον κινηματογραφικό κόσμο, τις οποίες επιμελείται ο ηθοποιός και dj Μάνος Τριανταφυλλάκης.

Από πέρυσι, έχουν προβληθεί πάνω από είκοσι ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, πολλές από τις οποίες έχουν δώσει το παρών σε περασμένες Νύχτες Πρεμιέρας, σαν το «Just a Perfect Day» του Εύρη Παπανικόλα, το «Vir-Gene» του Νίκου Αυγουστίδη, ή τη «Μπλε Καρότσα» της Δήμητρας Μπαμπαδήμα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αρκετά από τα φιλμ που φιλοξενούνται στις Κινηματογραφικές Δευτέρες του Ginger Ale, έχουν βρεθεί σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ, όπως του Λοκάρνο και του Μόντρεαλ («Just a Perfect Day»).

Αυτή τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, προβάλλονται οι ταινίες:

«Drop It», της Ρενέ Γκάτση

«Καλημέρα», της Δήμητρας Μπαμπαδήμα

«Αδέσποτος Καιρός», του Λεωνίδα Παπαδάκη

«Dreamspace», της Μαρίας Χατζηγιάνννη

«Vanity», του Θοδωρή Σκαρή