Τρέιλερ: Το Γάλα χύνεται στην οθόνη

26.05.2011
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ από το Burning Heads, την κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου θεατρικού του Βασίλη Κατσικονούρη, Το Γάλα, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας

Το Γάλα, μια παράσταση που συζητήθηκε, αγαπήθηκε και βραβεύτηκε, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, με διεθνή τίτλο Burning Heads. Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό του Βασίλη Κατσικονούρη που παιζόταν στην Αθήνα από το 2006 μέχρι και πρόσφατα, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, κερδίζοντας πολλά βραβεία, ενώ έχει αρχίσει το ταξίδι του στα θέατρα του κόσμου και ήδη παρουσιάζεται σε Σερβία, Πολωνία, Κύπρο (σύντομα θα παίζεται και στη Γερμανία).

Τα γυρίσματα της κινηματογραφικής μεταφοράς που ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου Μαϊου ολοκληρώθηκαν με το Γιώργο Σιούγα να κρατά τα σκηνοθετικά ηνία, ενώ πρωταγωνιστούν οι Όμηρος Πουλάκης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Ιωάννα Τσιριγκούλη και Ηρώ Μπέζου.

«Το Γάλα» είναι μια τραγική ιστορία τριών ηρώων, της Ρήνας (45 ετών) και των δύο γιων της, Αντώνη (25 ετών) και Λευτέρη (23 ετών). Έχοντας μεταναστεύσει εδώ και χρόνια από την Τιφλίδα, ο Αντώνης, φιλόδοξος και πρόθυμος να ανελιχθεί κοινωνικά και να γυρίσει την πλάτη στις ρίζες του, διατηρεί σχέση με την κόρη του αφεντικού του, την οποία και ετοιμάζεται να παντρευτεί.

Ο Λευτέρης, από την άλλη, αρνείται να ζήσει στο σήμερα, παραμένει αδύναμος και αφελής, ενώ η συμπεριφορά του γίνεται όλο και πιο περίεργη. Η ιστορία ξεκινά όταν ο Αντώνης επισκέπτεται την μητέρα του και τον αδερφό του για να τους ανακοινώσει τον γάμο του και να τους γνωρίσει τη μέλλουσα γυναίκα του. Η επίσκεψη του Αντώνη αναμοχλεύει οικογενειακές δυναμικές και βαθιά προβλήματα που στοιχειώνουν και τους τρεις με άξονα τα αρχέτυπα "Πατρίδα", "Μητέρα" και "Αγάπη". Ο Λευτέρης αναζητά την αγάπη του αδερφού του μέσα από το ξεχασμένο παρελθόν τους, ο Αντώνης προσπαθεί να ξεπεράσει τις ενοχές του απέναντι στον Λευτέρη, ενώ διαχειρίζεται τις συνέπειες της αυταπάρνησης, και η Ρήνα, ζώντας τον καθημερινό φόβο, βρίσκεται στη μέση προσπαθώντας να τους φέρει κοντά.

To τρέιλερ που έριξε η Odeon στη μάχη του πρόμο, διατηρεί αρκετά το ύφος του θεατρικού: καθώς πρόκειται για μια παράσταση που την ξεχωρίσαμε για την ποιότητα προβληματισμού και τη συγκίνηση που μας πρόσφερε, περιμένουμε πολλά και από την κινηματογραφική της εκδοχή. Όσο για το θεατρικό, αυτό έχει ήδη από πέρυσι αρχίσει το ταξίδι του στα θέατρα του κόσμου, ταξιδεύοντας σε Σερβία, Πολωνία, Κύπρο και Γερμανία. Α.Ν