Πάλι Εσύ

25.01.2011
H Μάρνι επιστρέφει χαρούμενη στο πατρικό της για τον γάμο του αδελφού της, μέχρι που μαθαίνει πως η μέλλουσα γυναίκα του, δεν είναι άλλη από την Τζοάνα – την κοπέλα που της είχε κάνει τη ζωή κόλαση στο λύκειο. Δυστυχώς αυτή θα είναι μόνο η αρχή μιας σειράς ιδιαίτερα δυσάρεστων εκπλήξεων, οι οποίες απειλούν να μετατρέψουν σε πεδίο μάχης την οικογενειακή εστία.

Η Disney προσπαθεί να πλασάρει την Κρίστεν Μπελ ως την νέα Τζένιφερ Άνιστον (aka βασίλισσα της ρομαντικής κομεντί) με αμφισβητούμενη επιτυχία. Aρχής γενομένης με τις “Διακοπές στη Ρώμη”, η συνέχεια δύσκολα θα μπορούσε να είναι χειρότερη - δυστυχώς ωστόσο δεν είναι και πολύ καλύτερη. Εκεί που συναντιούνται τα κακέκτυπα των “Mean Girls” και του “Γάμου του Καλύτερού Μου Φίλου” ξεκινά το “Πάλι Εσύ”, επαληθεύοντας ένα προς ένα τα κλισέ του είδους.

Η Μάρνι είναι το ασχημόπαπο που όλοι βασανίζουν στο λύκειο και τελικά μεταμορφώνεται σε κύκνο-υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων πολυεθνικής. Φυσικά, η επιστροφή της σπίτι συνεπάγεται την αντιπαράθεσή της με τη βασανίστρια των σχολικών της χρόνων, η οποία ποζάρει ως μέλλουσα νύφη της. Και τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν καταφθάνει για τον γάμο η θεία της τελευταίας (Σίγκουρνι Γουίβερ), που ήταν το αντίστοιχο mean girl για την μητέρα της Μάρνι (Τζέμι Λι Κέρτις). Οι δύο καρατερίστες αποτελούν και τις μοναδικές ανάσες φρεσκάδας της ταινίας.

Χάνοντας κάθε ευκαιρία να αξιοποιήσει την αρχική ιδέα για λίγο αυθεντικό γέλιο, το φιλμ κατορθώνει να ομογενοποιήσει ακόμη και την υπέροχη (αν και υπερ-εκτεθιμένη τελευταία) Μπέτι Γουάιτ, σε έναν αχταρμά προβλεψιμότητας και ατολμίας.

Φαίδρα Βόκαλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ