Ακόμα μια διάκριση για την "Περούκα"

04.01.2011
Η ελληνοτουρκική "Περούκα" απέσπασε το ειδικό βραβείο της επιτροπής στο 16ο Festival on Wheels που έγινε στη γείτονα τις τελευταίες ημέρες

Η ελληνοτουρκική ''Περούκα'' ταξιδεύει ξανά στην Τουρκία και κερδίζει κι άλλα βραβεία... Μετά το βραβείο NETPAC στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Αλμάτι στο Καζακσταν αλλά και το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας στην Αττάλεια της Τουρκίας πριν από δύο μήνες, συνεχίζει τη επιτυχημένη της διαδρομή στο κινηματογραφικό ''Festival on wheels'' που έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες του 2010 στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, στο 16ο φεστιβάλ που γίνεται στη γείτονα τα τελευταία χρόνια με σκοπό την διάδοση του τούρκικου κινηματογράφου σε όλη τη χώρα, η ταινία του Ταϊφούν Πιρσελίμογλου σε ελληνική συμπαραγωγή απέσπασε το ειδικό βραβείο της επιτροπής.

Η ταινία έγινε αποδεκτή με θέρμη από κριτικούς και κοινό. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κριτική επιτροπή το φιλμ του Πιρσελίμογλου ''ξεχώρισε για το καινοτόμο αφηγηματικό και θαραλλέο στυλ που προσπαθεί να εισάγει στον τούρκικο κινηματογράφο, το οποίο επικεντρώνεται στα πάθη και τις εμμονές με έναν ιδιαίτερα εσωτερικό τρόπο''.

H ''Περούκα'' θα συνεχίσει την πορεία της στα κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο και την καινούρια χρονιά, ωστόσο δεν θα δώσει το παρών στο φεστιβάλ του Fajr στην Τεχεράνη τον προσεχή Φεβρουάριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσφατη απόφαση του ιρανικού δικαστηρίου εναντίον του σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί και του παραγωγού Μοχάμεντ Ρεσούλοφ. Ο Ταϊφούν Πιρσελίμογλου και οι παραγωγοί της ''Περούκας'' καταδικάζουν τις αποφάσεις και δηλώνουν με αυτό τον τρόπο την συμπαράστασή τους στους δύο δημιουργούς.