"Lights on You" στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

09.04.2008
Η χορογράφος Τζένη Αργυρίου με αφετηρία τη φιλοσοφία της Coca-Cola light, διευθύνει καλλιτεχνικά και σκηνοθετικά μια πρωτότυπη παράσταση, με τίτλο «Lights on You», την οποία θα δούμε μέσα Μαΐου (για τρεις ημέρες) στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Η χορογράφος Τζένη Αργυρίου, διευθύνει καλλιτεχνικά και σκηνοθετικά μια πρωτότυπη παράσταση, με τίτλο «Lights on You», την οποία θα δούμε μέσα Μαΐου (για τρεις ημέρες) στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η Coca-Cola light δίνει την ευκαιρία σε 5 νέους χορευτές να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού.

Περισσότερα από 80 άτομα έχουν ήδη ανταποκριθεί στην ανοιχτή πρόσκληση, που απευθύνθηκε σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορογράφους/χορευτές, για τις ανάγκες προετοιμασίας της παράστασης.

Έως δέκα χορευτές θα επιλεχθούν μέσα από τη διαδικασία των ακροάσεων, και σε ρόλο δημιουργού θα καταθέσουν το προσωπικό τους «υλικό», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τζένης Αργυρίου, εμπνεόμενοι από αληθινές καθημερινές ιστορίες που αποτελούν αφορμή έκφρασης της μοναδικότητας του ανθρώπου.

Κάθε ένας από τους χορευτές με όχημα το σώμα, το λόγο, τις εικόνες, τα φώτα, το βίντεο, τα ρούχα, το σκηνικό και τη μουσική θα μοιραστεί άμεσα ή έμμεσα με το κοινό τις στιγμές εκείνες που φέρνουν στην επιφάνεια τη μοναδικότητα μας. Στη διάρκεια της παράστασης το κοινό θα ζήσει μια μοναδική εμπειρία καθώς ο συνηθισμένος διαχωρισμός ανάμεσα σε σκηνή και θεατές δεν θα υπάρχει.

Η Coca-Cola light θα αναλάβει την κάλυψη της υποτροφίας 5 νέων χορευτών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα θερινά εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού.

Συντελεστές παράστασης «Lights on You»

Καλλιτεχνική και σκηνοθετική διεύθυνση: Τζένη Αργυρίου
Σκηνικά: Όλγα Λεοντιάδου
Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Σεναριακή Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μυστριώτης
Βοηθός καλλιτεχνικού διευθυντή: Αθηνά Σιδηροπούλου
Virtual performer/δημιουργός: Rowan Thorpe
Σχεδιασμός και Ανάπτυξη συστημάτων καλλιτεχνικής Ερμηνείας: Πάνος Τσαγκαράκης, Στάθης Χρυσίδης
Performers / δημιουργοί: Ευριπίδης Λασκαρίδης, Ερμής Μαλκότσης, Σταυρούλα Σιάμου