"Ουρά" στο σταθμό του Μετρό στην Ομόνοια

23.11.2001
Άνδρες και γυναίκες περιμένουν στην ουρά, χειρονομούν, φωνάζουν και παρατηρούν... Αυτή τη σκηνή μπορούν να τη δουν, αλλά και να τη "θαυμάσουν" καθημερινά όσοι περνούν από το σταθμό του Μετρό της Ομόνοιας.
Άνδρες και γυναίκες περιμένουν στην ουρά, χειρονομούν, φωνάζουν και παρατηρούν... Αυτή τη σκηνή μπορούν να τη δουν, αλλά και να τη "θαυμάσουν" καθημερινά όσοι περνούν από το σταθμό του Μετρό της Ομόνοιας. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως αυτή η σκηνή απεικονίζεται στο έργο "Ουρά" του Νίκου Κεσσανλή.
Το έργο της αισθητικής πλαισίωσης στην Ομόνοια, ολοκληρώθηκε με την "Ουρά", που κατασκεύασε ο Νίκος Κεσσανλής, ειδικά για τον συγκεκριμένο σταθμό του Αττικό Μετρό. Το έργο τοποθετήθηκε στο πρώτο επίπεδο του σταθμού, ενός από τους πολυπληθέστερους ως προς τη χρήση σταθμούς του Μετρό. Ο χαρακτήρας του σταθμού αλλάζει αισθητά, καθώς πρόκειται για ένα έργο "καθημερινής δράσης" που συνδέεται με χαρακτηριστικές σκηνές ανθρώπων που περιδιαβαίνουν τον σταθμό.
Από τεχνική άποψη, ο καλλιτέχνης ακολούθησε το ίδιο σύστημα που μεταχειρίζεται για 40 χρόνια. Πάνω σε "τελλαρωμένο" ύφασμα καλυμμένο με τρεις επιστρώσεις, μία τελευταία επίστρωση από ευαισθητοποιημένο χρώμα φωτοχρωμίας δίνει την ευκαιρία, με την κλασσική μέθοδο της φωτογραφίας, να απεικονισθούν διάφορες μορφές και σχήματα.