Περισσότερο "ALPENSTOCK" στη ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ

24.03.2008
Μέχρι 20 Απριλίου συνεχίζεται η αιματοβαμμένη κωμωδία ALPENSTOCK του Ρεμί Ντε Βος στο Θέατρο Χώρα, στη σκηνή Μικρή Χώρα.
Μέχρι 20 Απριλίου συνεχίζεται η αιματοβαμμένη κωμωδία ALPENSTOCK του Ρεμί Ντε Βος στο Θέατρο Χώρα, στη σκηνή Μικρή Χώρα.

Κάπου στις Αλπεις, η Γκρέτα και ο Φριτς προσπαθούν να διατηρήσουν το «κουκλόσπιτό» τους όσο γίνεται πιο καθαρό από τον «έξω» κόσμο... Δε θέλουν κανέναν ξένο να πλησιάσει τα αμόλυντα λευκά βουνά τους, καμία σκόνη να λερώσει το σπίτι τους, καμία πίκλα να είναι εισαγωγής. Θέλουν τα πάντα τακτοποιημένα, καθαρά και, κυρίως, εγχώρια... Ολα θα ανατραπούν όταν θα εμφανιστεί ο βαλκανο-καρπαθο-τρανσυλβανός Γιόσιπ, ο οποίος ποθεί μέχρι... θανάτου την Γκρέτα.

Ενα καυστικό θεατρικό έργο, που μας πηγαινοφέρνει ανάμεσα στην αγάπη, το σεξ και τη βία με σαφείς επιρροές από τον Ταραντίνο, ανάμεσα στο φανταστικό ιδεώδες και τον ωμό ρεαλισμό στα όρια του splatter, πάνω σ' ένα πολιτικό φόντο που αντιμετωπίζεται με κωμική χροιά. Η Esther Andre Gonzalez σκηνοθετεί για έκτη φορά παράσταση στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας το πρώτο έργο του Remi De Vos που μεταφράζεται στη γλώσσα μας.

«Εδώ και ένα χρόνο προσπαθούσα επίμονα να ανεβάσω το Alpenstock του Ρεμί Ντε Βος στην Αθήνα. Στην Ελλάδα, ένας κάτοικος στους δέκα είναι ξένος. Σ' ένα τοίχο στην Αθήνα, διαβάζουμε αυτά τα σοφά λόγια: «Είμαστε όλοι μετανάστες!». Ισως το γεγονός ότι κατάγομαι από μια γη τόσο ξεχασμένη από το Θεό και τόσο κοντά στις Η.Π.Α. τροφοδότησε το πάθος μου για αυτό το έργο. Από τα παιδικά μου χρόνια άκουγα ιστορίες για σύνορα.

Ενα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου το έζησα ως μετανάστρια στην Ευρώπη. Σήμερα είμαι Γαλλίδα υπήκοος. Η νίκη του Σαρκοζί σήμανε συναγερμό μέσα μου, και νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας τα λόγια, γεμάτα διαύγεια, αυτής της μαύρης κωμωδίας. Το Alpenstock είναι μια ατέρμονη ιστορία αγάπης και μίσους ανάμεσα στον Εαυτό και τον Αλλο. Ελξη, αποστροφή, μάγεμα, φόβος, μίσος? Σ' αυτό το διάλογο κουφών, μεταξύ δύο κόσμων διαμετρικά αντίθετων, υπάρχει κάτι το συγκινητικό.» Σημείωμα σκηνοθέτη

Μετάφραση Μπουμπουλίνα Νικάκη,
Σκηνοθεσία Esther Andre Gonzalez,
Σκηνικά -Κοστούμια Χρήστος Κωνσταντέλλος,
Φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου, Μουσική Επιμέλεια Ορέστης Καμπερίδης,
Μακιγιάζ Irina Tassi,
Βοηθός Σκηνοθέτη Βασίλης Μπράμης,
Φωτογραφίες Πέτρος Αλατζάς, Παραγωγή Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Παίζουν οι Ηθοποιοί: Αγγελική Δημητρακοπούλου, Νέστωρ Κοψιδάς, Δημήτρης Λιόλιος

ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ - ΣΚΗΝΗ: ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ
Αμοργού 20, Κυψέλη, τηλ. 210 8673945

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
22 Φεβρουαρίου - 20 Απριλίου 2008

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.00, Κυριακή 18.45

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό: 18 Ευρώ, Φοιτητικό: 12 Ευρώ

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
80 θέσεις

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
70 λεπτά