Η Λυσιστράτη με τον Γιάννη Μπέζο

25.07.2002
To Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει σε μετάφραση του Κώστα Ταχτσή την κωμωδία του Αριστοφάνη "Λυσιστράτη" από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, μουσική Γιώργου Ανδρέου, σκηνικά και κοστούμια Γιώργου Πάτσα και με Λυσιστράτη τον Γιάννης Μπέζο.
To Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει στιις 5 και 6 Αυγούστου στο Ηρώδειο, σε μετάφραση του Κώστα Ταχτσή την κωμωδία του Αριστοφάνη "Λυσιστράτη" από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, μουσική Γιώργου Ανδρέου, σκηνικά και κοστούμια Γιώργου Πάτσα και με Λυσιστράτη τον Γιάννης Μπέζο.

Ο Αριστοφάνης για άλλη μία φορά συνθέτει ένα ουτοπικό παραμύθι, για να μιλήσει στους συμπολίτες του για τα προβλήματα της εποχής τους. Το αντιπολεμικό εύρημα του Αριστοφάνη είναι η σεξουαλική αποχή. Η διπλή αυτή ουτοπία της νίκης των γυναικών και της αποκατάστασης της ειρήνης είναι σίγουρα ένα από τα στοιχεία που καθιστούν τη Λυσιστράτη τόσο γοητευτική για το κοινό αλλά και για τους ανθρώπους του θεάτρου από το 1957, που άνοιξαν οι πόρτες για την ερμηνεία των αριστοφανικών κωμωδιών.

Μετάφραση: Κώστας Ταχτσής
Σκηνοθεσία:
Θέμης Μουμουλίδης
Σκηνικά:
Θέμης Μουμουλίδης
Κοστούμια: Δαμιανός Ζαρίφης
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Χορογραφία: Αλίκη Καζούρη
Φωτισμοί: Φίλιππος Κουτσάφτης

Λυσιστράτη: Γιάννης Μπέζος
Κινησίας: Δημήτρης Πιατάς
Μυρρίνη: Ρένια Λουιζίδου
Πρόβουλος: Γεράσιμος Γεννατάς
Κλεονίκη: Δάφνη Λαμπρογιάννη