Δυνατές γεύσεις στο Pluto

05.07.2002
Πολύ ενδιαφέρουσες γεύσεις προτείνει για το καλοκαίρι το Pluto, το "κεντρικό" εστιατόριο που έχει ταυτιστεί με το κεφάτο περιβάλλον του πεζόδρομου της Χάρητος.
Πολύ ενδιαφέρουσες γεύσεις προτείνει για το καλοκαίρι το Pluto, το "κεντρικό" εστιατόριο που έχει ταυτιστεί με το κεφάτο περιβάλλον του πεζόδρομου της Χάρητος.
Οι γεύσεις του σεφ Κωνσταντίνου Δημόπουλου έχουν τη δύναμη να τινάξουν στον αέρα ακόμη και την πιο οργανωμένη δίαιτα. Για παράδειγμα, το ριζότο με μαύρη τρούφα και φρέσκα μανιτάρια ή οι τηγανητές γαρίδες με σουσάμι ή το φανταστικό σνίτσελ Βιενουά μπορούν να "διαφθείρουν" στο λεπτό, οποιονδήποτε ανυποψίαστο πελάτη του ΡLUΤΟ αλλά και τις φιλότιμες προσπάθειές του με στόχο να κατέβει προς τα αριστερά η ένδειξη στη ζυγαριά.

Ταϊλάνδη, Ελβετία, Αίγυπτος, Νέα Υόρκη, Ισραήλ, Νέα Ορλεάνη. είναι μερικές από τις στάσεις του Κωνσταντίνου ανά τον κόσμο, που προηγήθηκαν πριν ο σεφ, όντας πλήρης εικόνων, εμπνεύσεων και παραστάσεων, "εγκατασταθεί" στο ΡLUΤΟ, στον πεζόδρομο της οδού Χάρητος. Από τότε το περιβάλλον εξελίχθηκε, με τη βοήθεια της διακοσμήτριας Λίας Μπέρναρντ, σ' έναν κομψό χώρο με σπιτική ατμόσφαιρα, ενώ η κουζίνα συνέχισε τις αναζητήσεις της μεταξύ της Μεσογείου, της Ασίας και της Ευρώπης.

Προς όφελός μας εννοείται! Έχοντας το προνόμιο να βρίσκεται στον πιο ζωντανό πεζόδρομο της Αθήνας, είναι στη διάθεση των φανατικών φίλων του τέσσερις εποχές τον χρόνο. Φέτος έκανε ένα βήμα ακόμη, άνοιξε και το υπαίθριο μπαρ, κάνοντας έτσι την κυκλοφορία των φανταστικών κοκτέιλ ακόμη πιο εύκολη. Ακόμη πιο εύκολη όμως έγινε και η επιλογή του φαγητού, αφού ολοκαίνουρια πιάτα, σαν την καταπληκτική αστακομακαρονάδα, προστέθηκαν στο ήδη δελεαστικό μενού. Το ίδιο εύκολο και αυθόρμητο παρέμεινε το κέφι που κατακλύζει κάθε βράδυ το στέκι τόσων πολλών και διαφορετικών ανθρώπων. Διότι το ΡLUΤΟ καταφέρνει να ικανοποιεί κάθε απαίτηση. Ισως τη μοναδική που δεν μπορεί να καλύψει, παρ' όλο που τα πιάτα του είναι εξαιρετικά ελαφριά και φίνα, είναι η δίαιτα.

Πρωτότυπος και χειμαρώδης ο Κωνσταντίνος προτείνει διαφορετικά πιάτα για ''εκείνην'' και για ''εκείνον''.

Κοινό ορεκτικό: Ριζότο με μαύρη τρούφα, φρέσκα μανιτάρια και παρμεζάνα
Δεύτερο πιάτο για εκείνη:Αστακομακαρονάδα
Για εκείνον: Τεράστιο Νew Υork στέικ
Επιδόρπιο: (για όποιον αντέξει) Μαρέγκα με σαντιγί και φράουλες
Συνοδεύεται: Το ορεκτικό με δροσερό Ρinot grigio και το κυρίως πιάτο με Αμέθυστο fume.

ΡLUΤΟ, Πλουτάρχου & Χάρητος, Κολωνάκι,
Τηλ. 010-7244713.
Θα πληρώσετε: 28-30 ευρώ το άτομο χωρίς το κρασί.

ΕΙΚΟΝΕΣ
Ηρώ Γιάννου-Σιγάλα