Τραγουδώντας την εποχή του ονείρου: Ελένη Τσαλιγοπούλου

03.07.2002
Με ένα ταξίδι στο χρόνο και παράλληλα στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, πέφτει η αυλαία των εκδηλώσεων του Μουσικού Ιουλίου 2002 στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Την "ονειρική" αυτή διαδρομή επέλεξε να παρουσιάσει σε δυο συναυλίες η Ελένη Τσαλιγοπούλου, μια από τις πιο αισθαντικές φωνές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού
Με ένα ταξίδι στο χρόνο και παράλληλα στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, πέφτει η αυλαία των εκδηλώσεων του Μουσικού Ιουλίου 2002 στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.
Την "ονειρική" αυτή διαδρομή επέλεξε να παρουσιάσει σε δυο συναυλίες η Ελένη Τσαλιγοπούλου, μια από τις πιο αισθαντικές φωνές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.
Η γνωστή ερμηνεύτρια ξεκινά το μουσικό ταξίδι από τα Σμυρναίικα τραγούδια της Μαρίκας Παπαγκίκα και τα παραδοσιακά Μικρασιάτικα, Θρακιώτικα και Μακεδονίτικα δημοτικά τραγούδια, για να φθάσει στις μέρες μας με κομμάτια των Νίκου Πορτοκάλογλου, Γιώργου Ανδρέου, Χρήστου Θηβαίου, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Μανώλη Φάμελου και άλλων.

Σημαντικοί σταθμοί του μελωδικού αυτού ταξιδιού είναι τα τραγούδια των Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολου Καλδάρα, Τούντα, Γιώργου Ζαμπέτα, Ακη Πάνου, Μάρκου Βαμβακάρη, καθώς και των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοίζου, Γιάννη Σπανου, Θάνου Μικρούτσικου, Διονύση Σαββόπουλου, Δήμου Μούτση, Σταμάτη Κραουνάκη και Νίκου Ξυδάκη.
Συμμετέχουν η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του δήμου Πατρέων υπό τη διεύθυνση του Θανάση Τσιπινάκη και μουσικό σύνολο με παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα.
Στο πιάνο συνοδεύει ο Γιώργος Ανδρέου, ο οποίος έχει την ενορχηστρωτική και καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης.
Tιμές εισιτηρίων: 35,20
Δείτε όλο το πρόγραμμα