Θεατρική "Αναγέννηση" στη Μυτιλήνη

01.07.2002
"Αναγέννηση - Ανακύκλωση" είναι ο τίτλος του προγράμματος της Θερινής Ακαδημίας Θεάτρου που διοργανώνει φέτος στη Μυτιλήνη το Εθνικό Θέατρο με τη στήριξη της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.
Αναγέννηση - Ανακύκλωση είναι ο τίτλος του προγράμματος της Θερινής Ακαδημίας Θεάτρου που διοργανώνει φέτος στη Μυτιλήνη το Εθνικό Θέατρο με τη στήριξη της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.
Eργαστήρια, σεμινάρια, συμπόσιο και παραστάσεις με θέματα από την Αναγέννηση και τον Βυζαντινό Πολιτισμό περιλαμβάνει το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε νησιά του Αιγαίου.

Στις δραστηριότητες αυτές, οι οποίες διοργανώνονται με τη συνεργασία ελληνικών και ξένων φορέων, θα λάβουν μέρος οκτώ θεατρικοί, ερευνητικοί και πανεπιστημιακοί φορείς.
Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των νέων ηθοποιών και η επαφή τους με τα σύγχρονα προβλήματα σε ένα εναλλακτικό περιβάλλον.
Στα εργαστήρια συμμετέχουν η γαλλίδα σκηνοθέτρια και χορογράφος Wanda Golonka, η χορογράφος Αγγελική Στελλάτου, η ηθοποιός, σκηνοθέτρια Ρούλα Πατεράκη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Centre for Performance Research στο Τμήμα Σπουδών Θεάτρου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Πανεπιστημίου της Ουαλίας Αμπερύστβυθ, Richard Gough, ο δραματουργός Guy Cools, ο συνθέτης Dick Van der Harst και η χορογράφος Paola Bartoletti, ο σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής Phillip Zarrilli, ο δραματουργός, σκηνοθέτης Jean Jourdheuil και η ηθοποιός και σκηνοθέτρια Μάγια Λυμπεροπούλου.

Στο συμπόσιο συμμετέχουν η Ελένη Αρβελέρ, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ευρώπης, οι Καθηγητές πανεπιστημίου Μ.Ζ.Κοπιδάκης και Γιώργος Βέλτσος και η θεατρολόγος και η καλλιτεχνική υπεύθυνη της Θερινής Ακαδημίας Θεάτρου, Ελένη Βαροπούλου.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου.