''Μία Κωμωδία'' στο Ηρώδειο

25.06.2002
Στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ το Ανοιχτό Θέατρο παρουσιάζει στο Ηρώδειο, από την Τρίτη 25 μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουνίου, τοέργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη με τίτλο "Μια κωμωδία" σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη. Πρόκειται για το τελευταίο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που χρησιμοποιεί τους αρχαίους ελληνικούς μύθους για τη σύνθεση μιας σύγχρονης προσέγγισης της αρχαίας κληρονομιάς.
Στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ το Ανοιχτό Θέατρο παρουσιάζει στο Ηρώδειο, από την Τρίτη 25 μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουνίου, τοέργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη με τίτλο "Μια κωμωδία" σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη.
Πρόκειται για το τελευταίο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που χρησιμοποιεί τους αρχαίους ελληνικούς μύθους για τη σύνθεση μιας σύγχρονης προσέγγισης της αρχαίας κληρονομιάς.

Θέμα του έργου είναι η τουριστικοποίηση του Αδη. Γνωστοί θεοί, θεές, ημίθεοι και ήρωες, μόνιμοι κάτοικοι του κάτω κόσμου παρελαύνουν στο έργο. Ο Πλούτωνας, η Περσεφόνη, ο Ερμής, ο Ηρακλής, ο Κέρβερος κ.ά. είναι τώρα μέτοχοι και διευθυντές μιας πολυεθνικής εταιρείας με σκοπό την εκμετάλλευση του Αδη και τη μετατροπή του σε νέα Μύκονο.

Τα κοστούμια είναι της Αγνής Ντούτση, τα σκηνικά της Κατερίνας Καμπανέλλη και η μουσική του Θόδωρου Αντωνίου.
Πρωταγωνιστούν οι: Χρυσούλα Διαβάτη, Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Ιάκωβος Ψαράς και άλλοι 35 ηθοποιοί.