"Ακολουθήστε τους καλλιτέχνες"

10.06.2002
Aκολουθήστε τους καλλιτέχνες είναι ο τίτλος του προγράμματος που διοργανώνεται από τις 17 έως και τις 19 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την Αίθουσα Τέχνης Τερρακόττα /TinT
Aκολουθήστε τους καλλιτέχνες είναι ο τίτλος του προγράμματος που διοργανώνεται από τις 17 έως και τις 19 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την Αίθουσα Τέχνης Τερρακόττα /TinT.

Πρόκειται για την επανάληψη, σε ευρύτερη βάση, της επιτυχημένης διοργάνωσης που έλαβε χώρα στη συμπρωτεύουσα τον Ιανουάριο του 2002 και περιελάμβανε επισκέψεις του κοινού σε εργαστήρια καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Χρησιμοποιώντας ένα χάρτη, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί ελεύθερα και κατ' επιλογήν του γύρω στα 28 ατελιέ και να συναντηθεί και να συζητήσει με περίπου 35 καλλιτέχνες. Για όσους ενδιαφέρονται θα υπάρχει και η δυνατότητα ομαδικών ξεναγήσεων από τους ιστορικούς τέχνης του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Θερμό ενδιαφέρον για τη διοργάνωση εκδηλώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος έθεσε υπό την αιγίδα του όλη την εκδήλωση.

Οι κατατοπιστικοί χάρτες με τις πληροφορίες για τα εργαστήρια θα διατίθενται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Κέντρο Πληροφόρησης / Δημοτικό Θέατρο Κήπου και στις γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, Αλλη Πόλη, Αrtforum-Βίλκα, Ειρμός, Έψιλον, Ζεύξις, Ζήτα, Μι, Καλφαγιάν, Λόλα Νικολάου και Τερρακόττα/ TinT.
To κοινό για την εγγραφή του στις ξεναγήσεις και την πλήρη ενημέρωσή του σχετικά με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορεί να απευθύνεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ift.gr