"Barbie Is Dead"

19.02.2008
Την καινούργια της δουλειά θα δείξει η Λήδα Παπακωνσταντίνου με τίτλο «Barbie is dead » από την Τρίτη 18 Μαρτίου 2008 στη γκαλερί a.antonopoulou.art.
Την καινούργια της δουλειά θα δείξει η Λήδα Παπακωνσταντίνου με τίτλο «Barbie is dead » από την Τρίτη 18 Μαρτίου 2008 στη γκαλερί a.antonopoulou.art.

Η Λήδα Παπακωνσταντίνου είναι η μοναδική καλλιτέχνης της performance και της τέχνης του σώματος (body art) που έδρασε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα τελευταία 40 περίπου χρόνια και ανέτρεψε παραμέτρους που αφορούσαν την τέχνη. Με την τωρινή της δουλειά ενσωματώνει στα έργα, τις εμπειρίες της μέσα στο χρόνο, τις μνήμες και τις αναφορές της.

Τις ευαισθησίες της πάνω στις υπαρξιακές ανησυχίες του ανθρώπου μέσα από την ματιά μιας ώριμης πολιτικής συνείδησης. Οι πολλαπλές και νέες αναγνώσεις της ανθρώπινης πορείας μέσα στην ιστορία είναι αυτό που κυρίως χαρακτηρίζει τα τελευταία της έργα. Ανεξάρτητα από το μέσο που χρησιμοποιεί κάθε φορά για να εκφραστεί, μένει πάντα συνεπής στην ενσωμάτωση της έννοιας του σώματος στα έργα της.

Η τωρινή της έκθεση αποτελείται από σχέδια, κατασκευές, κολάζ, φωτογραφίες και βίντεο. Σαν είδη σημειώσεων, δουλεμένων με αρχετυπικά αντικείμενα - σύμβολα δημιουργεί την γραφή της πάνω στα θέματα που την απασχολούν. Θέματα όπως η μνήμη, η απώλεια, ο θάνατος, ο παρών και παρελθών χρόνος. Τα έργα της συνομιλούν μεταξύ τους, συγκοινωνούσες ενότητες και αλληλοσυμπληρώνονται. Τα πέντε βίντεο που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση είναι το έργο «εις το όνομα» που παρουσιάσθηκε στην Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης 2007.

Η Λήδα Παπακωνσταντίνου ήταν η τιμώμενη καλλιτέχνης της Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης, όπου και παρουσίασε τον Σεπτέμβριο το έργο «εις το όνομα», μία σπονδυλωτή performance που παρουσιάσθηκε ως μία video εγκατάσταση μέσα στη θάλασσα.

Διάρκεια έκθεσης μέχρι 19 Απριλίου 2008
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 14:00-21:00, Σάββατο 12:00-16:00
Κυριακή 6 Απριλίου 2008 ανοιχτά 12:00-16:00