«Ζώννυμι» από τους Eather!

19.02.2008
Για δύο μέρες, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Απριλίου 2008 η νεοσύστατη Καλλιτεχνική Ομάδα EATHER παρουσιάζει στο Άλεκτον την παράσταση χοροθεάτρου «Ζώννυμι» με την μορφή της πολυμορφικής, εγκατάστασης σε σκηνοθεσία Ιωάννας - Μαρίας Αντωνιάδη και χορογραφίες Διονυσίας Γαλενιανού.
Για δύο μέρες, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Απριλίου 2008 η νεοσύστατη Καλλιτεχνική Ομάδα EATHER παρουσιάζει στο Άλεκτον την παράσταση χοροθεάτρου «Ζώννυμι» με την μορφή της πολυμορφικής, εγκατάστασης σε σκηνοθεσία Ιωάννας - Μαρίας Αντωνιάδη και χορογραφίες Διονυσίας Γαλενιανού.

Η εγκατάσταση πραγματεύεται το πάντα επίκαιρο θέμα της δογματικής αφοσίωσης με μια προσέγγιση που συνδυάζει το χοροθέατρο με τη ζωγραφική, την προβολή video, τη φωτογραφία και την πρωτότυπη μουσική.

Το «Ζώννυμι» παρουσιάζει την πνευματική διαδικασία και τα σύγχρονα αδιέξοδα τα οποία οδηγούν τον άνθρωπο στο να επιλέξει να αφιερωθεί εθελοντικά σε κάποιο επικείμενο πόλεμο υπηρετώντας την πρώτη τυχούσα αρχή που αυτό-αποκαλείται ιερή.

Στο «Ζώννυμι» εμφανίζεται ο άνθρωπος με την ιδεώδη τριαδική του υπόσταση και προβάλλεται μια ψευδαίσθηση ιερότητας η οποία πλάθεται στον ίδιο όταν επιδιώκει την επίτευξη ενός στόχου. Περιγράφει πνευματικά στάδια τα οποία περνάει τείνοντας προς την κατάρρευση της προσωπικής του θέλησης καθώς αναζητά τον δρόμο για την ανάπτυξη της ελευθερίας του μέσα στην αναγκαιότητα της διερεύνησης της ύπαρξης.

Η παράσταση περιστρέφεται γύρω από μία εσωτερική προετοιμασία για πόλεμο. Πιο συγκεκριμένα την προετοιμασία στην πορεία που ακολουθεί μία συνειδητότητα, με βάση κάποια εξωτερικά ερεθίσματα ώστε να καταλήξει να υποκύψει σε έναν ιερό σκοπό, ανεξάρτητα από τo νόημα του σκοπού.

Το «Ζώννυμι» είναι ένα ημερολόγιο της συνεργασίας 4 δημιουργών κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1η Μαρτίου 2006 και 1η Οκτωβρίου 2007.
Σε αυτό το διάστημα δημιουργήθηκαν οι ζωγραφικοί πίνακες, στήθηκε η χορογραφία, γυρίστηκαν τα βίντεο, έγιναν οι φωτογραφήσεις και γράφτηκε η μουσική. Τα 5 βασικά εξωτερικά ερεθίσματα για τη δημιουργία και σύνθεση αυτής της πολυμορφικής εγκατάστασης ήταν :

1. πόλεμος (Ιράκ, Σομαλία, Λίβανος)
2. μαζικά ανθρωπιστικά μηνύματα : επιλογή πλευράς, αφύπνιση, επαγρύπνηση (green peace-άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις)
3. εθελοντισμός : (ολυμπιακοί αγώνες, ανθρωπιστικές οργανώσεις, πολεμική προπαγάνδα)
4. μηνύματα τρομολαγνείας : (εξάπλωση της τρομοκρατίας, τέλος του κόσμου ?χρονολογικές προβλέψεις, ερχομός του αντίχριστου μέσα στην επόμενη 20ετία, Gnosticism, ορθόδοξη εκκλησία, τέλος φυσικού αερίου- πετρελαίου- τέλος φυσικών πόρων-φαινόμενο θερμοκηπίου)
5. έξαρση πνευματικής αναζήτησης σε συγκεκριμένες ηλικίες και ομάδες ανθρώπων (Crystal children)

Συντελεστές :
Concept Artists: Ιωάννα Μαρία Αντωνιαδη, Διονυσία Γαλενιανού, Μικαέλα Κεφαλογιάννη, Αναστάσιος Καπίρης
Visual artist (σκηνοθεσία/ ζωγραφική/video creation): Ιωάννα Μαρία Αντωνιαδη
Χορογραφία : Διονυσία Γαλενιανού
Video Χορογραφία : Διονυσία Γαλενιανού, Μικαέλα Κεφαλογιάννη
Μουσική σύνθεση/οργάνωση : Εμμανουήλ Σγουρίδης
Φωτογραφία : Ζένια Δρόσου
Κείμενα : Σοφία Μαυρογιαννάκη
Χορευτές : Διονυσία Γαλενιανου, Λάζαρος Κορομιλάς, Ευφροσίνη Αρκουλάκι. Ανθή Καλιακάτσου.
Performers: Γεωργία Πετραλή, Βασιλική Ζορμπαλή, Ζένια Δρόσου
Video Χορευτές / Performers : Διονυσία Γαλενιανου, Μικαέλα Κεφαλογιάννη, Λάζαρος Κορομιλάς, Βασιλική Ζορμπαλή, Ανθή Καλιακάτσου, Bronwen Roolgers
Graphic Artist: Αργυρώ Σταρίδα
Sound design/editing: Μιχάλης Μπουτσάκης, Αθανάσιος Μπίκος
Μουσικοί : Εμμανουήλ Σγουρίδης (cello), Μάνος Σκαλιδάκης (βιολί), Απόστολος Ξυριτάκης (πιάνο)
Επιμέλεια φωτισμού: Λίνα Καραμπλάνκα.
Studios ηχογράφησης ?Ηχοτρόπιο?, Μιχάλης Μπουτσάκης

Ημέρες και Ώρες Παράστασης :
Σάββατο 5 Απριλίου : 21.00 και 22.30
Κυριακή 6 Απριλίου : 21.00 και 22.30

Τιμή Εισιτηρίου : Γενική Είσοδος : 12 €, Φοιτητικό 7 €

Πληροφορίες ? Κρατήσεις : 210-3422001