Καυτός Πάγος για το Ε.Ψ.Υ.Π.Ε

18.02.2008
Το Θέατρο ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ συνεχίζοντας τη συνεπή του πορεία στον πολιτιστικό χώρο, αποφάσισε να συμβάλει κατά το δυνατόν στην κοινωνική προσφορά οργανώσεων που απευθύνονται στην πιο ευαίσθητη ομάδα της πολιτείας μας, τα παιδιά.
Το Θέατρο ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ συνεχίζοντας τη συνεπή του πορεία στον πολιτιστικό χώρο, αποφάσισε να συμβάλει κατά το δυνατόν στην κοινωνική προσφορά οργανώσεων που απευθύνονται στην πιο ευαίσθητη ομάδα της πολιτείας μας, τα παιδιά.

Για το λόγο αυτό προσφέρει τα έσοδα από την παράσταση της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΕΦΗΒΟΥ (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) και προσκαλεί το κοινό να ανταποκριθεί και να την υποστηρίξει.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ψ.Υ.Π.Ε
Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), είναι ένα Επιστημονικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, που από το 1991 αναπτύσσει δράσεις στον τόπο μας με στόχο τη συμβολή στην καταπολέμηση της προκατάληψης, την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχικές δυσκολίες με προτεραιότητα το χώρο της ψυχικής υγείας των παιδιών/εφήβων και των οικογενειών τους. Έγκριτοι επιστήμονες με πολύχρονη και διακεκριμένη θητεία στον τομέα της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου, με κλινική εμπειρία και σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, ίδρυσαν την E.Ψ.Y.Π.E. με σκοπό να αποτελέσει αποτελεσματικό φορέα προώθησης παιδοψυχιατρικών, μεταρρυθμιστικών προσπαθειών.

Σήμερα λειτουργεί 7 Κοινοτικά Σπίτια/Ξενώνες, για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ένα Κέντρο Ημέρας, για εφήβους, ένα Εκπαιδευτικό Κέντρο και τη συμβουλευτική τηλεφωνική Γραμμή-Σύνδεσμος 801-801-1177, η οποία λειτουργεί πανελλαδικά.

Επιστημονικός Υπεύθυνος των προγραμμάτων της είναι ο κ. Ι. Τσιάντης, αν. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Ο ΚΑΥΤΟΣ ΠΑΓΟΣ είναι ένα πολυβραβευμένο ψυχολογικό θρίλερ για τον πόνο, τον πόθο για ζωή, την εκδίκηση, την ελπίδα και την καταλυτική δύναμη της συγχώρεσης, γραμμένο από την Μπράιονι Λέιβερι, μία απ’ τις σημαντικότερες φωνές του σύγχρονου θεάτρου, σε 32 γρήγορες σκηνές, με εξαιρετική ευαισθησία, πάθος και άφθονο χιούμορ.
Ένα ηλιόλουστο απόγευμα η δεκάχρονη Ρόνα εξαφανίζεται. Η εξαφάνιση της φέρνει αντιμέτωπους τρεις ανθρώπους από εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Τη μάνα του κοριτσιού, μια ψυχίατρο που μόλις έχασε τον εραστή της, κι έναν μοναχικό σίριαλ κίλερ.

Μέσα από μια σειρά γεγονότων που διαδέχονται το ένα τ’ άλλο με καταιγιστικό ρυθμό και ολοένα αυξανόμενη ένταση, τα τρία αυτά πρόσωπα θα κάνουν ένα μεγάλο, οδυνηρό ταξίδι που οδηγεί τελικά στο φως και τη λύτρωση.

Μετάφραση : Αννίτα Δεκαβάλλα.
Σκηνοθεσία : Τάκης Βουτέρης
Σκηνικά-κοστούμια: Εύα Μανιδάκη.
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Παίζουν : Ανθή Ανδρεοπούλου, Αννίτα Δεκαβάλλα, Τάκης Βουτέρης

Θέατρο Εξαρχείων, Θεμιστοκλέους 69, τηλ. 210 3300879

Τιμή εισιτηρίου για την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου : 22 €