"Γυναίκες με τα ...ούλα τους" στο Ακτίς Αελίου

15.02.2008
Μια σύγχρονη προσέγγιση της Επιθεώρησης παρουσιάζει από την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου το Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου, με την παράσταση «Γυναίκες με τα... ούλα τους», που θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη (για 4 περίπου εβδομάδες.
Μια σύγχρονη προσέγγιση της Επιθεώρησης παρουσιάζει από την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου το Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου, με την παράσταση «Γυναίκες με τα ... ούλα τους», που θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη (για 4 περίπου εβδομάδες.

Η ιδέα ξεκίνησε από την επιθυμία της ομάδας να ασχοληθεί και με την Επιθεώρηση, και να πειραματιστεί με τα "υλικά" της, συνδυάζοντας κάποια παραδοσιακά δομικά της στοιχεία με μια «λοξή» προοπτική.

Τα κείμενα που γράφτηκαν ειδικά για την παράσταση από τον Μάκη Θνητό, είναι εμπνευσμένα από τη σημερινή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, προσπαθούν μέσα από την τρέλα και το χιούμορ να τη σατιρίσουν και παραμένουν ανοιχτά για να δέχονται τις αλλαγές, που θα τα καθιστά συνεχώς επίκαιρα.

Το έργο
Η Μπαμπαλούκα, μια γραία, άλλοτε διάσημη κι ωραία, συμπράττει μ’ έναν μυστηριώδη αλλοδαπό προκειμένου δόξα, κάλλος και λεφτά πάλι ν’ αποκτήσει.
Θέλει όμως και τις φιλενάδες της ν’ αποκαταστήσει, αλλιώς (τ’ ορκίζεται!) θα τα παρατήσει. Παρασύρονται, λοιπόν, οι μωρές γριές (έξι το σύνολο)
σ’ έναν χορό δαιμονικό και να που βρίσκονται με κανάλι τηλεοπτικό!
Κάνουν εκπομπές για την επικαιρότητα (έχουν, λέει, και θεαματικότητα), παίρνουν συνεντεύξεις, λένε τις ειδήσεις (τι να πεις και τι ν’ αφήσεις?) και μπλέκονται για τα καλά στο χάος του πραγματικού. Ώσπου λένε: αχού!!
Ως εδώ! Εμείς θ’ αλλάξουμε τον κόσμο αυτό! Κόμμα να φτιάξουμε πολιτικό!...
Και τ’ όνομα αυτού; Α, δε θα σας το πω!
Σας λέω μόνο πως θα γίνει της κολάσεως, μέχρι το τέλος αυτής της παραστάσεως...

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενα: Μάκης Θνητός
Σκηνοθεσία: «Ακτίς Αελίου»
Σκηνοθετική & Δραματουργική Επιμέλεια: Νίκος Σακαλίδης
Μουσική: Ευγένιος Δερμιτάσογλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρίνα Γκούμλα
Χορογραφίες: Νίκος Ορτετζάτος
Φωτισμοί: Μάκης Μαριάδης
Ηθοποιοί: Ελεονώρα Αϊβαζίδου, Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμάς Βελισσάρης, Μελίνα Γαρμπή, Μαρίνα Γκούμλα, Ιωάννα Κατσαρού, Νίκος Ορτετζάτος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος.

Οργάνωση Παραγωγής: Μάρα Τσικάρα
Τεχνική Υποστήριξη: Μάκης Μαριάδης, Μάρα Τσικάρα, Γιώργος Κολοβός
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Κάβουρα

ΕΝΑΡΞΗ: 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΛΗΞΗ: 16 ΜΑΡΤΙΟΥ
Παραστάσεις: Τετ. Πέμ. Παρ. Σάβ. στις 9:15μμ, Κυριακή στις 8:30μμ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ «Μελίνα Μερκούρη»
Αργυρουπόλεως & Μεταμορφώσεως 7-9, Καλαμαριά
Κρατήσεις: (2310) 229.249, 458.591, 458.592
Εισιτήρια: 20€ (κανονικό), 15€ (φοιτητικό), ισχύουν ατέλειες, εργατικά & Κάρτα Πολιτισμού
Διάρκεια παράστασης: 90’