Ολόγυμνες στο φακό!

14.02.2008
Και οι 53 είναι υπέροχες! Ο φωτογράφος Τάκης Διαμαντόπουλος, μετά την τελευταία παρουσίαση των φωτογραφικών πορτρέτων του στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη το 2005, επανέρχεται με μια σειρά γυμνών πορτρέτων διάσημων γυναικών από το χώρο της τέχνης και του θεάτρου.

Και οι 53 είναι υπέροχες!

Ο φωτογράφος Τάκης Διαμαντόπουλος, μετά την τελευταία παρουσίαση των φωτογραφικών πορτρέτων του στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη το 2005, επανέρχεται με μια σειρά γυμνών πορτρέτων διάσημων γυναικών από το χώρο της τέχνης και του θεάτρου.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων ποζάρουν γυμνές στον φακό του Τάκη Διαμαντόπουλου είναι οι: Βίκυ Βολιώτη, Στεφανία Γουλιώτη, Μάρα Δεσύπρη, Ναταλία Δραγούμη, Κατερίνα Λέχου, Μαρία Ναυπλιώτου, Φαίη Ξυλά, Μαρία Σολωμού, Κατερίνα Μουτσάτσου, Αθηνά Μαξίμου, Αλέκα Παϊζη, κ.αλ.

Τα εγκαίνεια της έκθεσης στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη θα γίνουν για το κοινό τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2007.

Τα γυμνά πορτρέτα συμπεριλαμβάνονται στο νέο φωτογραφικό λεύκωμα «Λευκό βιβλίο του Τάκη Διαμαντόπουλου» (Εκδόσεις Καστανιώτη), το οποίο θα παρουσιαστεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη στo πλαίσιo των εγκαινίων της έκθεσης του φωτογράφου τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 8.00 μ.μ. στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20.

Οι φωτογραφίες του διακρίνονται από εντυπωσιακή λιτότητα και ταυτόχρονα τρομερή ζωντάνια. Δουλεύει με το φως και την αντίθεση άσπρου - μαύρου για να δώσει κίνηση, φόρμα και έκφραση, αποτυπώνοντας πάνω στο χαρτί την προσωπικότητα και το συναίσθημα των μοντέλων του, σε έναν προσωπικό διάλογο μαζί τους.

Κάθε πορτρέτο έχει τη μικρή του ιστορία - άλλωστε επιτυχημένη φωτογραφία για τον Τάκη Διαμαντόπουλο δεν είναι παρά «αυτή που βγάζει το μέσα έξω των ανθρώπων...».

Διάρκεια έκθεσης: 18 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου 2008
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ.Κολωνακίου 20

Ώρες λειτουργίας: Τρ. - Παρ. 11.00 -14.00
και 18.00 - 21.00, Σάβ. 11.00 - 14.00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά