Καλοκαίρι με Ελληνικό Φεστιβάλ

24.05.2002
Με τρεις παραγωγές από τις ενότητες του Χορού, του Θεάτρου και των Σύνθετων Εκδηλώσεων ξεκινάει αυτό το καλοκαίρι το Φεστιβάλ Αθηνών. Το κοινό του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τρία θεάματα μοναδικά μέσα σ' αυτόν τον πρώτο μήνα της γιορτής της τέχνης και του πολιτισμού. Παράλληλα, έως το τέλος Ιουνίου, θα παρουσιαστούν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, οι θεατρικές παραστάσεις, που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ολυμπιάδα.
&00 Με τρεις παραγωγές από τις ενότητες του Χορού, του Θεάτρου και των Σύνθετων Εκδηλώσεων ξεκινάει αυτό το καλοκαίρι το Φεστιβάλ Αθηνών. Το κοινό του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τρία θεάματα μοναδικά μέσα σ' αυτόν τον πρώτο μήνα της γιορτής της τέχνης και του πολιτισμού.
Παράλληλα, έως το τέλος Ιουνίου, θα παρουσιαστούν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, οι θεατρικές παραστάσεις, που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ολυμπιάδα.

Το Μπαλέτο Μπεζάρ - Λωζάννη (6, 7, 8 Ιουνίου) ανοίγει πανηγυρικά το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι κάτω από την Ακρόπολη. Ο μεγάλος δημιουργός Μωρίς Μπεζάρ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τα έργα Επτά Ελληνικοί Χοροί σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, τη χορογραφία Juan y Teresa πάνω σε παραδοσιακή μουσική φλαμένκο καθώς και ένα μπαλέτο βασισμένο σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι με αποσπάσματα από τις "Μπαλάντες της Οδού Αθηνάς" και "Όρνιθες".

Στις 12 και 13 Ιουνίου, ο βραβευμένος διεθνώς Ειμούντας Νεκρόσιους και ο θίασος Μeno fortas παρουσιάζουν τον "Μάκβεθ" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ενώ στις 15 και 16 Ιουνίου η Εθνική Παραδοσιακή Ορχήστρα της Κίνας φέρνει στο Ηρώδειο ένα διαφορετικό ήχο και την αύρα της μακραίωνης πολιτιστικής ιστορίας της Κίνας

Η συνεργασία του Ελληνικού Φεστιβάλ με την Πολιτιστική Ολυμπιάδα 2001-2004 φέρνουν στο Ηρώδειο τις παραστάσεις: "Σαλώμη" σε σκηνοθεσία Κάρλος Σάουρα από το Χορευτικό Συγκρότημα "Αίντα Γκόμες" (31/5), "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη από το Θέατρο της Άνοιξης (20-21/6), το νέο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Μια κωμωδία" σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη από το Ανοιχτό Θέατρο (25, 26, 27/6) και τη "Μήδεια" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη (30/6).

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ:
Ηρώδειο
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Επίδαυρος