Κορυφώνονται στην Τεχνόπολη οι εκδηλώσεις «Ένα Καράβι για τη Γάζα»

16.04.2010
Με ομιλίες, δρώμενα και μεγάλη συναυλία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης της ελληνικής πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» (www.shiptogaza.gr), στην "Τεχνόπολη" του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι (Πειραιώς 100), το Σάββατο 17 Απριλίου.
Με ομιλίες, δρώμενα και μεγάλη συναυλία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης της ελληνικής πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» (www.shiptogaza.gr), στην "Τεχνόπολη" του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι (Πειραιώς 100), το Σάββατο 17 Απριλίου.

Η 17η Απριλίου είναι διεθνής ημέρα αλληλεγγύης των πολιτικών κρατούμενων. Η εκδήλωση αφιερώνεται στους περισσότερους από τους 11.000 Παλαιστίνιους, μεταξύ τους αρκετές εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά, που κρατούνται παράνομα σε ισραηλινές φυλακές και κρατητήρια.

Λίγα λόγια για την αποστολή: Ενάμιση χρόνο μετά από την πρώτη προσπάθεια (τον Αύγουστο του 2008), αποπλέουμε ξανά με προορισμό την Γάζα. Η Διεθνής Συνεργασία, σύμπραξη οργανώσεων και κινημάτων που επιδιώκουν να σπάσουν τον παράνομο αποκλεισμό του Ισραήλ στη Γάζα, αποτελείται από την τουρκική οργάνωση ΙHH (Insani Yardim Vakfi), την "Ευρωπαϊκή εκστρατεία για τον τερματισμό της πολιορκίας στην Γάζα" (ECESG), την ελληνική Πρωτοβουλία "Ένα καράβι για τη Γάζα", τη σουηδική Κίνηση "Ship to Gaza" και το Free Gaza Movement. Ο στολίσκος θα περιλαμβάνει τουλάχιστον εννέα πλοία, τρία από τα οποία είναι φορτηγά. Θα σαλπάρει από ευρωπαϊκά λιμάνια, με το πρώτο πλοίο να ξεκινά στις αρχές Μαΐου και όλα μαζί να φτάνουν στο λιμάνι της Γάζας μέσα στο μήνα. Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 500 επιβάτες από περισσότερες από 20 χώρες, ενώ περισσότεροι από 5.000 τόνοι φορτίου, το οποίο περιλαμβάνει τσιμέντο, προκατασκευασμένες κατοικίες, άλλα οικοδομικά υλικά, ιατρικό εξοπλισμό, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό, θα παραδοθεί στους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Στόχος μας είναι το ελληνικό τμήμα της διεθνούς αποστολής να συμμετέχει με ένα τουλάχιστον πλοίο, κατάλληλο για μεταφορά ανθρώπων και κυρίως υλικών. Το πλοίο αυτό, για την απόκτηση του οποίου ξεκινήσαμε οικονομική καμπάνια (Αρ. Λογαριασμού, Εθνική Τράπεζα 116/772732-18), δεν θα ανήκει σε κάποιο φυσικό πρόσωπο, αλλά σε εταιρικό νομικό πρόσωπο συμμετοχικού χαρακτήρα και προορίζεται να αποδοθεί στον Παλαιστινιακό λαό για τη δημιουργία μιας μόνιμης γραμμής θαλάσσιας επικοινωνίας της Γάζας με τον έξω κόσμο.

Η αλληλεγγύη μας δεν αφορά μόνο τη Λωρίδα της Γάζας. Με το χτίσιμο του Ισραηλινού Τείχους και τις συνεχείς βίαιες επεμβάσεις του Ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, ο αποκλεισμός έχει επεκταθεί σε όλη την Παλαιστινιακή γη, έτσι ώστε το σπάσιμο της θαλάσσιας πολιορκίας της Γάζας να συνεπάγεται το πρώτο ελεύθερο άνοιγμα της Παλαιστίνης προς τον έξω κόσμο.

Το ταξίδι μας στη Γάζα θα τελειώσει όταν θ’ ανοίξουν τα θαλάσσια σύνορα της Γάζας. Ως τότε εμείς θα ταξιδεύουμε. Ως τότε εμείς θα κάνουμε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ότι μπορούμε, για να φτάσει η Μεσόγειος ν’ ανοίξει ως θάλασσα, κι αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης που δημιούργησαν οι Ισραηλινοί εκεί, να πάψει να υπάρχει.

Info:
Πότε
: Σάββατο 17 Απριλίου, 7 μμ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ