Βενετία Κόντου: Ηθοποιός με στυλ και άποψη!

08.03.2010
Η Βενετία Κόντου είναι μία νέα, δροσερή κοπέλα, που μετρά συμμετοχές στις πιο επιτυχημένες σειρές του Mega -από τις κωμικές 7 Θανάσιμες Πεθερές μέχρι τον δραματικό 3ο Νόμο-, ενώ είναι απόφοιτος του θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Αθηνών, με σπουδές και στην Ορθοφωνία και στη Ρυθμική Γυμναστική.

Η Βενετία Κόντου είναι μία νέα, δροσερή κοπέλα, που μετρά συμμετοχές στις πιο επιτυχημένες σειρές του Mega -από τις κωμικές 7 Θανάσιμες Πεθερές μέχρι τον δραματικό 3ο Νόμο-, ενώ είναι απόφοιτος του θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Αθηνών, με σπουδές και στην Ορθοφωνία και στη Ρυθμική Γυμναστική. Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα...

Ε.Σ.

Μεταξύ άλλων έχεις τελειώσει το τμήμα θεατρικών σπουδών της Φιλοσοφικής και έχεις αποφοιτήσει από το θέατρο τέχνης Καρόλου Κουν. Ήξερες από πολύ μικρή ότι θέλεις να γίνεις ηθοποιός?
Όχι ακριβώς, από τη στιγμή που άρχισα μαθήματα στο θέατρο, Επί Κολωνω, με την Ελένη Σκόττη, αυτή ήταν που με έκανε να νιώσω ότι το έχω πραγματικά ανάγκη για να εκφραστώ?

Πώς «μπήκες» στο χώρο τελικά? Ποια ήταν η πρώτη σου ευκαιρία και πώς σου δόθηκε?
Από έναν πολύ καλό μου φίλο και συμφοιτητή, τον Γιάννη Διακάκη, ο οποίος έγραφε το ?ποιος μας πιάνει?, και με πρότεινε για το ρόλο της Χαράς και φυσικά από τον Αντώνη Αγγελόπουλο που τελικά με επέλεξε.

Έχεις σταθεί τυχερή ή έχεις ταλαιπωρηθεί για να κατακτήσεις τα όνειρά σου?
Νομίζω ότι ήμουν αρκετά τυχερή που βρήκα δουλειά αμέσως μετά τη σχολή γιατί διανύουμε μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση η οποία έχει μεταφερθεί και στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Όμως ο δρόμος μου ακόμα είναι μακρύς, έχω να μάθω πολλά και να αγωνιστώ αρκετά για να κατοχυρώσω μια αξιοπρεπή θέση στο χώρο.

Τα μαθήματα ρυθμικής γυμναστικής σε βοηθούν καθόλου ώστε να μπορείς και να πάρεις έναν πιο χορευτικό ρόλο ή δε συμπίπτουν οι Τέχνες πουθενά ? τουλάχιστον μέχρι τώρα?
Αναμφισβήτητα όλες οι τέχνες συνδέονται. Έτσι λοιπόν ένας καλλιτέχνης όσο καλύψει μεγαλύτερο εύρος αυτών, τόσο μπορεί να εκφραστεί άμεσα στον κόσμο.

Τα δύο τελευταία χρόνια συμμετέχεις στις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Από τις Θανάσιμες πεθερές μέχρι τον 3ο Νόμο. Οι ρόλοι σου έχουν κοινά στοιχεία μεταξύ τους?
Σε κάποιους από αυτούς ίσως να υπήρχαν κάποια κοινά στοιχεία αλλά γενικά ήταν διαφορετικοί χαρακτήρες.

Ονειροπαγίδα, πόλεμος των άστρων, ποιος μας πιάνει...Ποιος είναι ο πιο αντίθετος με το χαρακτήρα σου ρόλο από όλους αυτούς και κατά πόσο σε έχει δυσκολέψει αυτό?
Στο πόλεμο των άστρων, αλλά θεωρώ ότι έχει περισσότερο ενδιαφέρον να υποδύεσαι κόντρα ρόλους.

Προτιμάς το θέατρο ή την τηλεόραση?
Θα έλεγα ότι προτιμώ και το θέατρο και την τηλεόραση αλλά και τον κινηματογράφο όταν αυτός καλώς θα έρθει. Το θέατρο, ως ηθοποιός με εκφράζει περισσότερο γιατί έρχομαι σε άμεση επικοινωνία με τον κόσμο και η τηλεόραση και ο κινηματογράφος μου δίνουν την δυνατότητα να κάνω πιο αισθητή την παρουσία μου στο ευρύ κοινό.

Τι είναι αυτό που θεωρείς πως λείπει από το θεατρικό σκηνικό της χώρας μας;
Θα ήταν αλαζονικό από μέρους μου έχοντας μικρή εμπειρία να μπω στη διαδικασία να κρίνω το ελληνικό θέατρο. Ο Έλληνας θεατής όμως μπορεί να αξιολογήσει και να εκτιμήσει τις καλές παραστάσεις. Ας μη γελιόμαστε οι καλές παραστάσεις είναι αυτές που τελικά μένουν. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να σπαταλήσει άσκοπα.

Σταχτοπούτα, Χιονάτη, Χανς και Γκρέτελ, Κοκκινοσκουφίτσα κ.α. Σε ποιο παραμύθι θα ήθελες να είσαι ηρωίδα?
Στη Ραπουνζέλ.

Μία αγαπημένη ξένη και μία αγαπημένη ηθοποιός.. ?
Μarion Cotillard, Ρένη Πιττακή.

Και για το τέλος... αν είχες την ευκαιρία να κάνεις όλα τα παιδιά στα σχολεία της Ελλάδας να δουν μια θεατρική παράσταση ποια θα ήταν αυτή?
Eξι μαθήματα χορού.. σε έξι εβδομάδες, του Richard Alfieri σε σκηνοθεσία Π. Ζούλια.


Οι τελευταίες συμμετοχές της Βενετίας Κόντου είναι:


Τηλεόραση
2009: «7 ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ» - «Η πεθερά Lifting», Mega Channel, Ελένη (νύφη). Σκηνοθεσία Γρ. Πετρινιώτης
2009: «ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ» - Αnt 1, Φένια. Σκηνοθεσία Ολ. Μαλέα.
2009: «3ος ΝΟΜΟΣ» - «Το κλουβί» - Mega Channel, Μυρτώ. Σκηνοθεσία Π. Κοκκινόπουλος
2009: «O ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ» Ant 1, Χαρά. Σκηνοθεσία Σπ. Ρασιδάκης
2008: «ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ» - Mega Channel, Χαρά. Σκηνοθεσία Α. Αγγελόπουλος

Θέατρο
2008: «ΕΣΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΣ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ», συμμετοχή στη μουσικοθεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Δ. Δεγαίτη και μουσική Χρ. Λεοντή
2005: «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ» του Φ.Γκ.Λόρκα, συμμετοχή στην ερασιτεχνική ομάδα του τμήματος θεατρικών σπουδών Πανεπιστημίου Πάτρας
2005: «ΒΙΚΤΩΡ Ή ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» του Ροζέ Βιτράκ, συμμετοχή στην ερασιτεχνική ομάδα του τμήματος θεατρικών σπουδών Πανεπιστημίου Πάτρας