Χρήστος Τσιμπουρλάς: Χρόνος- Μυθολογικό

05.04.2002
Χρόνος- Μυθολογικό είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης του γλύπτη Χρήστου Τσιμπούρλα που θα φιλοξενείται από τις 18 Απριλίου στην αίθουσα Τέχνης "Αλέξανδρος Γαρδέλης" στο Μαρούσι.
&00 Χρόνος- Μυθολογικό είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης του γλύπτη Χρήστου Τσιμπούρλα που θα φιλοξενείται από τις 18 Απριλίου στην αίθουσα Τέχνης "Αλέξανδρος Γαρδέλης" στο Μαρούσι.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης, γλύπτης, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ο Χρήστος Τσιμπουρλάς, άριστος γνώστης του υλικού που χρησιμοποιεί, μ' αυτή τη δουλειά κατορθώνει να κρατά νια εκφραστική ισορροπία ανάμεσα στο επιτηδευμένα εκλεπτυσμένο και στο πρωτόγονα τραχύ. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις ιδιοτροπίες, σε κάθε φάση, της λάσπης που χρησιμοποιεί κατορθώνει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που του δίνει σε συνεργασία με τη φωτιά, για να πραγματώσει τα οποία πλαστικά του οράματα. Μπορώ να πω πως έχει διαμορφώσει μια καθαρά προσωπική τεχνική για να αντιμετωπίσει και να δαμάσει αυτό το απλό αλλά και τόσο ιδιότροπο υλικό".


O Χρήστος Τσιμπουρλάς γεννήθηκε στη Λάρισα το 1959. Σπούδασε την κεραμική τέχνη στην Αθήνα. Μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στο τμήμα Κεραμικής. Παρακολούθησε μαθήματα κεραμικής στη σχολή του Ο.Α.Ε.Δ., όπου αποφοίτησε το 1989. Εχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια (raku, πρωτόγονα ψησίματα κ.λ.π.) υπο την αιγίδα του ΕΟΜΜΕΧ, στην Αθήνα και στο πανεπιστήμιο του Kassel στη Γερμανία. Την περίοδο Μαϊου - Σεπτεμβρίου 1989 και 1990 διατηρεί εργαστήρι κεραμικής στο Πυθαγόρειο Σάμου. Οργάνωσε το τμήμα κεραμικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής, όπου και δίδαξε την κεραμική τέχνη στα πλαίσια του της Λαϊκής Επιμόρφωσης Ανατολικής Αττικής (1990 - 1995). Το 1996 καλείται απο την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής να οργανώσει το τμήμα κεραμικής στο Δήμο Παλλήνης. Το 1997 διδάσκει στο Κ.Ε.Κ. / Ν.Ε.Λ.Ε. Ανατολικής Ατικής, ως καθηγητής στο πρόγραμμα: "Νέες Τεχνικές & Μέθοδοι στην κεραμική κατάρτιση". Τον Σεπτέμβριο του 1998 διδάσκει στο Κ.Ε.Τ.Ε.Κ. Ν. Ηρακλείου του Ο.Α.Ε.Δ. στο τμήμα κεραμικής.