Όλα τα πρόσωπα του Ελληνικού Φεστιβάλ

12.02.2010
Πολλά τα μαγειρέματα που γίνονται για το θεατρικό καλοκαίρι. Ο διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, Γιώργος Λούκος, έχει δώσει «πράσινο φως» σε κάποιες παραγωγές, ενώ μελετά ακόμα κάποιες άλλες. Εμείς μάθαμε όσα μαγειρεύονται και σας τα προδίδουμε...

Μαρκουλάκης-Καραμπέτη παντρεύουν τις δυνάμεις τους στον «Οιδίποδα Τύραννο» που ετοιμάζει ο Ευαγγελάτος.

Βογιατζής-Πιττακή συνενώνουν ξανά τις δικές τους δυνάμεις στο ολοκαίνουργιο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη.

Κιμούλης-Σαντοριναίου υπάρχουν σε πακέτο στην πρόταση που έχει γίνει για τη «Μήδεια»του Ευριπίδη.

Χαραλαμπόπουλος και Χατζηπαναγιώτης θα ‘ναι μαζί στην ανδρική «Λυσιστράτη» του Εθνικού, ενώ Κουρής-Γουλιώτη θα βρεθούν μαζί στον «Ορέστη» που θα κάνει ο Χουβαρδάς, με τον Χρονόπουλο να ετοιμάζει με το Θέατρο Τέχνης τον δικό του «Πλούτο».

Οι παραγωγές

Πολλά τα μαγειρέματα που γίνονται για το θεατρικό καλοκαίρι. Ο διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, Γιώργος Λούκος, έχει δώσει «πράσινο φως» σε κάποιες παραγωγές, ενώ μελετά ακόμα κάποιες άλλες. Εμείς μάθαμε όσα μαγειρεύονται και σας τα προδίδουμε...

Ο Λευτέρης Βογιατζής και η Νέα Σκηνή του θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ το καινούργιο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Τάκος», το οποίο αρχικά επρόκειτο να ανέβει γύρω στον Μάιο στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Οι κουβέντες που έκαναν Βογιατζής-Λούκος κατέληξαν στο να δούμε τη φιλόδοξη αυτή παραγωγή στο Φεστιβάλ. Ηρωές του τέσσερις γυναίκες και τέσσερις άνδρες που γιορτάζουν τη γέννηση ενός παιδιού και τα γενέθλια της μητέρας του Τέσσας.

Ο Βογιατζής θα σκηνοθετήσει το έργο και θα πρωταγωνιστήσει σ’ αυτό με τους Ρένη Πιττακή, Αλεξία Καλτσίκη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Αγλαΐα Παππά κ.ά.

Στη διανομή ανήκαν αρχικά και οι Νίκος Κουρής και Δημήτρης Ημελλος, οι οποίοι όμως έκλεισαν για τον «Ορέστη», που θα ανεβάσει στην Επίδαυρο με το Εθνικό ο Γιάννης Χουβαρδάς.

Σ’ αυτή την παραγωγή θα δούμε τον Κουρή στον ομώνυμο ρόλο και τη Στεφανία Γουλιώτη στον ρόλο της Ηλέκτρας. Μαζί τους και ο Χρήστος Στέργιογλου.

Η δεύτερη παραγωγή του Εθνικού είναι η «Λυσιστράτη», που θα ανεβάσει ο Γιάννης Κακλέας με Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ως Λυσιστράτη. Πλάι του και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα υποδυθεί το καλοκαίρι τον Οιδίποδα Τύραννο στη σοφόκλεια τραγωδία που θα ανεβάσει ο Σπύρος Ευαγγελάτος με το «Αμφιθέατρο» στην Επίδαυρο. Οσο για τον ρόλο της Ιοκάστης, τον έχει αναθέσει στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Στην Επίδαυρο θα δούμε και τους «Αχαρνής», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με τον Σταμάτη Κραουνάκη ως Δικαιόπολι.

Πρόταση για να φιλοξενηθεί στο Φεστιβάλ Επιδαύρου έχει κάνει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου. Αν πάρει το «πράσινο φως» θα παρουσιάσει τη «Μήδεια»του Ευριπίδη, με Μήδεια την Αννίτα Σαντοριναίου και Ιάσονα τον Γιώργο Κιμούλη.

ΕΤΩΝ 40
Πιο νεαρό... Οιδίποδα δεν έχουμε ξαναδεί στην Επίδαυρο από αυτόν που θα δούμε στον κατά Ευαγγελάτο «Οιδίποδα Τύραννο» (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης)

Β.Μπουζιώτης