«Tο 99%» για 4 άνδρες

07.01.2008
«Tο 99%» το πρώτο θεατρικό έργο του στιχουργού Αρη Δαβαράκη ανεβαίνει από την Παρασκευή 18 Ιανουρίου στο θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ στο Γκάζι.
«Tο 99%» το πρώτο θεατρικό έργο του στιχουργού Αρη Δαβαράκη ανεβαίνει από την Παρασκευή 18 Ιανουρίου στο θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ στο Γκάζι.

Η σκηνική του μεταφορά σηματοδοτεί και το θεατρικό ντεμπούτο του καταξιωμένου σκηνοθέτη Νίκου Σούλη.

Οι δύο αυτές «πρωτιές» εγκαινιάζουν τη νέα περίοδο του θεάτρου ΧΥΤΗΡΙΟ και τη διαμόρφωση μιας φιλοσοφίας που δίνει ώθηση στη φρέσκια θεατρική ματιά, στο λόγο που πηγάζει από τα βιώματα και τα ερεθίσματα της σημερινής πραγματικότητας και την αντισυμβατική σκηνική του απόδοση.

«Το 99%» είναι μια παράσταση για 4 άντρες, απ’ τους οποίους ο ένας τρανσέξουαλ (τον υποδύεται η Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου), εγκλωβισμένους σ’ ένα κελί των φυλακών Κορυδαλλού. Είναι Κυριακή βράδυ και όλοι, την ώρα που θα ξημερώσει πρόκειται να αποφυλακιστούν.
Πού θα πάνε; Ποιές θα είναι στο εξής οι επιλογές τους; Τί σχέσεις έχουν διαμορφωθεί ανάμεσά τους μέσα στον εγκλεισμό και πώς εκφράζονται αυτήν την τελευταία ώρα που όλα παίζονται;

Πίσω από τη μαγική αυλαία, με τα χιλιάδες φωτεινά αστέρια στο βάθος της σκηνής, είναι η ζωή, η χαρά, ο έρωτας, η δημιουργία, οι ανθρώπινες σχέσεις, τα όνειρα που μπορούν να γίνουν πράξη. Εκεί ακριβώς βρίσκεται «το 99%», όλο το φως του σύμπαντος απ’ όπου αντλούν οι άνθρωποι την ευτυχία, την έμπνευση, τα δώρα τ’ ουρανού.
Από την άλλη μεριά το αδυσώπητο 1%, το τρισδιάστατο αδιέξοδο της ύλης, διεκδικεί τα πάντα με το επιχείρημα του «ρεαλισμού». Ενώ χαράζει η Δευτέρα μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται για τα 4 αυτά πρόσωπα που πρέπει ν’ αποφασίσουν ποιό μονοπάτι θ’ ακολουθήσουν από δω και πέρα. Οι εντάσεις, οι παύσεις, ο διάλογος, οι μουσικές και τα τραγούδια που ερμηνεύουν, αυτόματα τους οδηγούν στις διαφορετικές επιλογές τους.

Ο Δημήτρης (Τάκης Μόσχος) στα 50 του, ο Σπύρος (Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου) στα 40 του, ο Γεράσιμος (Περικλής Ασημακόπουλος) στα 30 και ο Άγγελος (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) στα 20 του χρόνια ξεκινούν και πάλι απ’ την αρχή το καθημερινό πάρε-δώσε με την αληθινή ζωή...

Σκηνοθεσία: Νίκος Σούλης
Ερμηνευτές: Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου (Σπύρος, τρανσέξουαλ), Τάκης Μόσχος (Δημήτρης), Περικλής Ασημακόπουλος (Γεράσιμος), Γιώργος Τριανταφυλλίδης (Αγγελος), Τάσος Τζιβίσκος (Δεσμοφύλακας), Χρήστος Μιχαήλ (Δεσμοφύλακας)

Σκηνικά-Φωτισμοί: Νίκος Σούλης
Τραγούδια:Τάσος Μελετόπουλος

Πρεμιέρα: Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 9.15μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 22 €
Μειωμένο (και κάθε Τρίτη): 15 €