'Nevermore' στην antonopoulou

07.01.2008
Στην γκαλερί a.antonopoulou.art εγκαινιάζεται την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008 η πέμπτη ατομική έκθεση του Χρήστου Αθανασιάδη με τίτλο «Nevermore».

Η πέμπτη ατομική έκθεση του Χρήστου Αθανασιάδη με τίτλο «Nevermore» εγκαινιάζεται στην γκαλερί a.antonopoulou.art, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008.

Μέσα από το γοτθικού ύφους ποίημα του Edgar Alan Poe ?The raven?, ( το κοράκι), όπου η αίσθηση του θανάτου και της απώλειας είναι έντονη, η λέξη ?nevermore? του ποιήματος, γίνεται μια πανανθρώπινη κραυγή απόγνωσης και αφετηρία για την δουλειά του καλλιτέχνη.

Έχοντας σαν δεδομένο τον φρικιαστικό κόσμο του πολέμου και βλέποντας την ομορφιά της φύσης να χάνεται, η οδυνηρή κραυγή ?nevermore? του Poe διασχίζει τα έργα του με μία χροιά έντονης αγανάκτησης.

Σήμερα, η καθημερινότητα είναι συνυφασμένη με εικόνες απόλυτης βίας και ο άνθρωπος είναι παρατηρητής της καταστροφής είτε αυτή είναι οικολογικής μορφής, είτε έμψυχου ανθρώπινου δυναμικού. Όντας ο θεατής ανίκανος, δεν μπορεί να κωφεύει και να αγνοεί τους υπαρξιακούς του προβληματισμούς.

Ο καλλιτέχνης ακολουθώντας μια αντιθετική γραμμή σε όλη την καινούργια του δουλειά, φύση, ζωή, γέννηση, χαρά, ειρήνη ?καταστροφή, θάνατος, λύπη, πόλεμος έχει σαν σκοπό την διερεύνηση της ανθρώπινης φύσης. Δεν παράγει αρμονική και εφησυχασμένη τέχνη που κοιμίζει και νανουρίζει συνειδήσεις. Η δουλειά του αναπτύσσεται μέσω αντιθέσεων της σημερινής πραγματικότητας και διερευνώντας την, καταθέτει την υπαρξιακή αγωνία και τα ερωτήματα τα συνυφασμένα με την ανθρώπινη μοίρα. Με στραμμένο το βλέμμα στο σήμερα μεταφέρει το άγχος και την αγωνία του.

Η ζωγραφική του είναι μία αναζήτηση επαναπροσδιορισμού του σχεδίου και της ζωγραφικής. Η νευρική φύση της γραφής του παράγει μία κίνηση στους πίνακες της έκθεσης, αναιρώντας την ρεαλιστική δομή και δημιουργώντας πολλά επίπεδα ανάγνωσης και σκέψης, κάτι που δεν συναντάμε συχνά στα έργα της εποχής μας και αυτά που έχουν γίνει του συρμού.

Το έργο συμπληρώνεται με δύο video πάνω στην ίδια θεματική που συναλλάσσονται με τα ζωγραφικά έργα.

Ο Χρήστος Αθανασιάδης έχει σπουδάσει στο Μιλάνο στην Accademia di Belle Arti di Brera. Το 2001 συμμετείχε στα βραβεία ΔΕΣΤΕ. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Μέχρι 9 Φεβρουαρίου 2008
a.antonopoulou.art
Αριστοφάνους 20, 105 54 Ψυρρή
Τηλ.: 210 3214994, Ώρες Λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 14:00-21:00, Σάβ. 12:00-16:00, Κυριακή 27 Ιανουαρίου ανοιχτά 12:00-16:00.