Σεξ ή Σέξπιρ; Ιδού η απορία!

02.01.2008
Μετά από τρία χρόνια επιτυχίας στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα Νέμεση παρουσιάζει και στην Αθήνα, για επτά (7) μόνο παραστάσεις, από 2 έως 6 Ιανουαρίου 2008, την κωμωδία «Σεξ ή Σέξπιρ; ιδού η απορία» στο θέατρο Αργώ studio (Ελευσινίων 15, στάση μετρό Μεταξουργείο, τηλ: 210-5201.684).
Μετά από τρία χρόνια επιτυχίας στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα Νέμεση παρουσιάζει και στην Αθήνα, για επτά (7) μόνο παραστάσεις, από 2 έως 6 Ιανουαρίου 2008, την κωμωδία «Σεξ ή Σέξπιρ; ιδού η απορία» στο θέατρο Αργώ studio (Ελευσινίων 15, στάση μετρό Μεταξουργείο, τηλ: 210-5201.684).

Η ομάδα Νέμεση, συστήνει μέσω αυτής της κωμωδίας ένα ανοιχτό σεμινάριο σεξοθεραπείας με αφηγήσεις, αντιπαραθέσεις, φαντασιώσεις αποκαλύψεις και πολύ χιούμορ.

Το έργο: (κάτι σαν ημερολόγιο)
-2005, Άνοιξη. Η ομάδα Νέμεση, συνεχίζοντας τις αυτοσχεδιαστικές της αναζητήσεις πάνω στις δομές της κωμωδίας και στα σύγχρονα σεξουαλικά μας ήθη, μπαίνει σε νέες συγγραφικές περιπέτειες.

Αφορμές: Ο σεξουαλικός πρωταθλητισμός της εποχής μας που μας κάνει να νιώθουμε ανεπαρκείς και αποτυχημένοι. Η γυάλινη ζωή μας που μας αναγκάζει να αναζητούμε με μανία κάθε είδους θεραπεία: Χρωματοθεραπεία, αρωματοθεραπεία, υδροθεραπεία, και φυσικά σεξοθεραπεία!

Έμπνευση: Κάποιοι χαρακτήρες του ΑΡΚΑ, που ως ζώα είναι τόσο ανθρώπινοι, κάποιοι φίλοι και γνωστοί, εμείς οι ίδιοι.

Αποτέλεσμα: Ξεκινάει εργαστήρι αυτοσχεδιασμού και γραφής έργου με θέμα ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΞΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.

Αυτοσχεδιασμοί. Απολαυστικοί, επίπονοι. Το γέλιο που λυτρώνει. Συζητήσεις. Εξομολογήσεις. Εντοπίζουμε τα ταμπού μας. Απανωτά σχεδιάσματα γραφής.

Η παράσταση:
«Καλησπέρα σας! Το όνομά μου είναι Ντέμπορα, Δρ, Ντέμπορα, και σας καλωσορίζω σε ένα ανοιχτό σεμινάριο σεξοθεραπείας. Θα θέλατε μια πιο καλή, πιο πλούσια σεξουαλική ζωή; Αν ναι, τότε δεν έχετε παρά να παραμερίσετε τους δισταγμούς και να συμμετέχετε στο σεμινάριό μας!»
Έτσι ξεκινά η παράσταση, που δεν είναι μια παράσταση, αλλά ένα ανοιχτό σεμινάριο σεξοθεραπείας, ας μην το ξεχνάμε. Και έρχονται οι πρώτοι εθελοντές. Η διαδικασία ξεκινά. Group therapy. Αφηγήσεις. Αντιπαραθέσεις. Συγκρίσεις. Αναμνήσεις. Φαντασιώσεις. Όνειρα. Αποκαλύψεις. Και έρχεται η ώρα της διάγνωσης. Και της θεραπείας? Της τόσο ποθητής?

Όσο για τον τίτλο του έργου -Σεξ ή Σέξπηρ: Ιδού ή απορία- αυτό είναι ένα μυστήριο που θα απαντηθεί με το τέλος της παράστασης.

Συντελεστές:
Κείμενο
: ομάδα ΝΕΜΕΣΗ
Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Τίνα Στεφανοπούλου
Σκηνικά- Κοστούμια: Στέργιος Πρώιος
Φωτισμοί: Αλέξης Κοέν
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Κική Ιωαννίδου, Τζίμης Κούρτης, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Αναστάσης Μαυρομιχάλης, Αφρούλη Μπέρσου, Στάθης Πεχλιβανίδης, Δημήτρης Σιδηρόπουλος, Τίνα Στεφανοπούλου.

Πρόγραμμα παραστάσεων:
Τετ. 2 Ιαν. ώρα 21:00
Πέμ. 3 Ιαν. ώρα 21:00
Παρ. 4 Ιαν. ώρες 21:00 & 00:00
Σάβ. 5 Ιαν. ώρες 18:30 & 21:00
Κυρ. 6 Ιαν. ώρα 20:00

Διάρκεια παράστασης: 90’
Εισιτήρια: 15 € (κανονικό), 10 €, ατέλειες (ηθοποιοί, σπουδαστές δραματικών σχολών)