Οι AbOvo ξαναχτυπούν!

02.01.2008
Ομάδα AbOvo, παράλληλα με την παράσταση Ζελόβ που ανεβαίνει με μεγάλή επιτυχία στο Θέατρο Χώρα - Μικρή Χώρα, φροντίζει για την ικανοποίηση των θαυμαστών της, με μια σειρά performances που ξεκίνησαν στις 20 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ομάδα AbOvo, παράλληλα με την παράσταση Ζελόβ που ανεβαίνει με μεγάλή επιτυχία στο Θέατρο Χώρα - Μικρή Χώρα, φροντίζει για την ικανοποίηση των θαυμαστών της, με μια σειρά performances που ξεκίνησαν στις 20 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Αναλυτικότερα:

Ελλάδα είσαι πρέζα
Ενα τηλεοπτικό - θεατρικό performance
20 Δεκεμβρίου 2007 - 12 Ιανουαρίου 2008

Οι AbOvo ετοιμάζονται για την πρώτη τους τηλεοπτική εξόρμηση. Με βαθύ αίσθημα ευθύνης (και δίψα για δόξα και χρήμα), δημιουργούν μία κωμική σειρά επαναλαμβανόμενων αυτοτελών ιστοριών με πρωταγωνιστές γνήσιους γόνους της νεοελληνικής πραγματικότητας στην εποχή της σεμνότητας, της ταπεινότητας και του εξασθενούς χρωμίου. Στο νέο τους θεατρικό performance, αδιαφορώντας για ζητήματα όπως πλοκή και λογική συνέχεια, παρουσιάζουν υλικό από αυτό το επικό εγχείρημα.

Ελατέ λοιπόν να παίξετε το ρόλο του κοινού, και γνωρίστε:
Τον ανερχόμενο, ιδεολογικά «ευέλικτο» πολιτικό, που αναλαμβάνει ενθουσιωδώς τις πιο δύσκολες επικοινωνιακές αποστολές, και τρώει πάντα τα μούτρα του.
Το παιδί της Πειραιώτικης φτωχογειτονιάς και τον πετυχημένο επιχειρηματία που, ενώ τους χωρίζουν τόσα πολλά, γίνονται μία αδιάσπαστη (και επικίνδυνη) ενότητα στην υπηρεσία του Θρύλου.
Την χειραφετημένη 30άρα , που αναζητά απεγνωσμένα μια σχέση, αλλά δεν μπορεί να βρει έναν άνδρα που να ικανοποιεί τις αυστηρές της απαιτήσεις.
Τον «εναλλακτικό», ψαγμένο νέο που, μέσα σε μια ξενόπληκτη Ελλάδα, παλεύει για να ανακαλύψει τις ρίζες του και να μείνει πιστός σε αυτές.
Επιπλέον, σε μια προσπάθεια βαθύτερης κατανόησης του ιστορικού υπόβαθρου του νεοελληνισμού, το «Ελλάδα είσαι πρέζα» θα βουτήξει στα θολά νερά της ελληνικής μυθολογίας.
Η εκπομπή - παράσταση θα φιλοξενήσει κορυφαίες φυσιογνωμίες του αρχαίου κόσμου, και θα συζητηθούν καίρια ζητήματα. Γιατί δεν άλλαξε τα μαύρα πανιά ο Θησέας; Μήπως πήρε το δίπλωμα της ιστιοπλοϊας με μέσο; Θα τον συγχωρήσουν ποτέ Αιγαίας και Αριάδνη;

Για 12 μόνο παραστάσεις:
20 Δεκεμβρίου 2007 - 12 Ιανουαρίου 2008 κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις: 21:30
Διάρκεια: 60 λεπτά


Θύρα Τέχνης
Σαρρή 14, Ψυρρή
τηλ: 210 3314422
Σύλληψη ? Κείμενα: Γιάννης Παλαιολόγος, Γιάννης Σαρακατσάνης
Μουσική Imam Baildi
http://www.myspace.com/imambaildi
Φωτισμοί: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Παίζουν: Λευτέρης Ελευθερίου, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη, Βάσω Χελά

Red Press
Ενα περιοδικό - θεατρικό performance
Φεβρουάριος 2008
Ο σύγχρονος άντρας και η σύγχρονη γυναίκα αγωνίζονται να γνωριστούν, να επικοινωνήσουν και να βρεθούν μαζί ακολουθώντας τις οδηγίες των lifestyle περιοδικών. Δείτε, σελίδα ? σελίδα, τις προσπάθειές τους... Θα τα καταφέρουν;

Σύλληψη: Στέλλα Σκορδαρά, Γιώργος Αγγελόπουλος
Παίζουν: Γιάννης Σαρακατσάνης, Στέλλα Σκορδαρά

Beauty*
(*προσωρινός τίτλος)
Performance για την ομορφιά
Μάρτιος - Απρίλιος 2008

Σε ένα εργαστήριο τρεις επιστήμονες κάνουν μια επαναστατική ανακάλυψη. Τι θα την κάνουν; Θα την πουλήσουν; Θα σώσουν τον κόσμο με αυτήν; Ή θα συνεχίσουν να μελετούν τις δυνάμεις της; Ο σοφός καθηγητής και ο φιλόδοξος βοηθός του γοητεύονται, ο καθένας με τον τρόπο του, από τη πανέμορφη μεταπτυχιακή φοιτήτρια της ομάδας. Και στην προσπάθειά τους να αποφασίσουν τη μοίρα της ανακάλυψης, οι μεταξύ τους σχέσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Σύλληψη: Τζένη Θεωνά, Γιάννης Σαρακατσάνης
Παίζουν: Λευτέρης Ελευθερίου, Τζένη Θεωνά, Γιάννης Σαρακατσάνης

Χωρίς Λόγια*
(*προσωρινός τίτλος) ένα language ? free performance Μάιος 2008.

Με στόχο τα διεθνή φεστιβάλ, το West End, το Broadway και, γιατί όχι, το διάστημα, οι AbOvo αισθάνονται τη βαθιά ανάγκη να δημιουργήσουν και να κατασκευάσουν ένα performance για το διεθνές κοινό. Μια κωμωδία χορού, παντομίμας και σωματικού θεάτρου με γνήσιο Ελληνικό χρώμα θα κάνει τα πρώτα της βήματα στην Αθήνα και μετά θα ξεκινήσει για το άγνωστο.