Τίτα-Λου στο θέατρο Κ. Βασιλάκου

23.02.2002
". . .η αγάπη μας βρήκε και αυτή μας μένει. Η αγάπη που ξεσκίζει, η αγάπη που ξελευτερώνει. Σκέψου θα μπορούσαμε να ζήσουμε, να πεθάνουμε και να μην τη γνωρίσουμε ποτέ. . ." Στο θέατρο της Kατερίνας Bασιλάκου ανεβαίνει, την Tρίτη 26 Φεβρουαρίου, το τρυφερό έργο "Tίτα - Λου", της Γαλλίδας συγγραφέως, σκηνοθέτιδας και ηθοποιού Catherine Anne, που μιλάει για τη συγκινητική σχέση δύο αδελφών, της Tίτας και της Λου.
&00 ". . .η αγάπη μας βρήκε και αυτή μας μένει. Η αγάπη που ξεσκίζει, η αγάπη που ξελευτερώνει. Σκέψου θα μπορούσαμε να ζήσουμε, να πεθάνουμε και να μην τη γνωρίσουμε ποτέ. . ."
Στο θέατρο της Kατερίνας Bασιλάκου ανεβαίνει, την Tρίτη 26 Φεβρουαρίου, το τρυφερό έργο "Tίτα - Λου", της Γαλλίδας συγγραφέως, σκηνοθέτιδας και ηθοποιού Catherine Anne, που μιλάει για τη συγκινητική σχέση δύο αδελφών, της Tίτας και της Λου.

Το έργο
Η Τίτα και η Λου είναι δυο αδελφές. Η Λου είναι τυφλή εκ γενετής. Το δέσιμό τους είναι προφανές. Η μια στηρίζεται στην άλλη. Ξεκινούν ένα ταξίδι από το νησάκι τους στη Βρετάνη της Γαλλίας με προορισμό το Παλέρμο της Σικελίας, αφού προηγουμένως έχουν πουλήσει όλα τα υπάρχοντά τους. Αυτή είναι η τελευταία επιθυμία του πατέρα τους που μόλις έχασαν.
Καθοδηγούμενες από μια μαγική πέτρα που εκείνος τους άφησε, πρέπει να ψάξουν να βρουν ένα θαυματοποιό, που θα γιατρέψει τις πληγές τους. Θα περιπλανηθούν στη μεγάλη πόλη ζώντας πρωτόγνωρες εμπειρίες. Σε μια από αυτές τις παραπλανήσεις χάνονται και για πρώτη φορά στη ζωή τους χωρίζουν η μια από την άλλη. Η Τίτα γνωρίζει και ερωτεύεται έναν άντρα.
Το μυστικό της Τίτα από τη μια, το συναίσθημα της εγκατάλειψης της Λου από την άλλη δημιουργεί ένα ρήγμα στη σχέση τους που μοιραία οδηγεί στην απομάκρυνση και την πλήρη ρήξη ανάμεσά τους. Η Τίτα και η Λου όμως, δεν μπορούν να τελειώσουν έτσι. . .

Οι συντελεστές
Η μετάφραση του έργου ανήκει στον Νικηφόρο Παπανδρέου και η σκηνοθεσία στην Ιωάννα Μιχαλακοπούλου η οποία επιμελήθηκε και τη μουσική της παράστασης.
Στο ρόλο της Τίτα η Θωμαΐς Ανδρούτσου και στο ρόλο της Λου η Ελενα Λαρίου.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Μπελέ Καραγιάννη και οι φωτισμοί του Κώστα Χλίβα.

Πρεμιέρα: Τρίτη 26 Φεβρουαρίου
Παραστάσεις: Δευτέρα-Τρίτη 21.15
Παρασκευή 00.15
Τιμές εισιτηρίων: 14, 10 (φοιτητικό)