Εκθεση της Ειρήνης Δεληκούρα στην ΕΠΑΣΚΤ

21.02.2002
Καθημερινά υλικά, καθημερινές εμπειρίες είναι το κύριο συστατικό των έργων που παρουσιάζει η ζωγράφος Ειρήνη Δεληκούρα, σε μια πρωτότυπη έκθεση που φιλοξενείται στους χώρους της ΕΠΑΣΚΤ, στην Πλάκα. Πρόκειται για μια δουλειά βασισμένη σε χειρονομιακούς χειρισμούς και ύλες όπως χαρτί, πλαστικά και φυσικά υλικά. Υλικά που μέσα από την εικαστική διαδικασία ενοποιούνται και ολοκληρώνονται σε εικόνα αποτυπώνοντας στιγμιαία μνήμες της φύσης και των προσώπων.
&00 Καθημερινά υλικά, καθημερινές εμπειρίες είναι το κύριο συστατικό των έργων που παρουσιάζει η ζωγράφος Ειρήνη Δεληκούρα, σε μια πρωτότυπη έκθεση που φιλοξενείται στους χώρους της ΕΠΑΣΚΤ, στην Πλάκα.
Πρόκειται για μια δουλειά βασισμένη σε χειρονομιακούς χειρισμούς και ύλες όπως χαρτί, πλαστικά και φυσικά υλικά. Υλικά που μέσα από την εικαστική διαδικασία ενοποιούνται και ολοκληρώνονται σε εικόνα αποτυπώνοντας στιγμιαία μνήμες της φύσης και των προσώπων.

Γη, νερό, ήλιος, φωτιά, φως. Στοιχεία της ζωής. Συστατικά των εικόνων, αντικατοπτρισμοί εμπειριών, μετουσιώνονται μέσα από τη σύνθεση σε οικεία βιώματα. Η δουλειά αυτή προκαλεί την πολλαπλότητα της αντίληψης και των ρευστών μορφών που άλλοτε διαλέγουν να κρύβονται και άλλοτε όχι.

Η Ειρήνη Δεληκούρα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ., στο δεύτερο Εργαστήριο Ζωγραφικής με δάσκαλο τον Χρόνη Μπότσογλου.

Στην έκθεση συμμετέχει με έργα της και η Σοφία Κίσσα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Μαρτίου 2002.
ΕΠΑΣΚΤ: Θόλου και Πανός 19α, Πλάκα
Ωρες λειτουργίας: Τετάρτη-Παρασκευή 17.00-23.00
Σάββατο-Κυριακή 12.00-23.00