"Grimm & Grimm" στο Θέατρο Πόρτα

08.12.2009
Την καινούργια παράσταση της Ξένιας Καλογεροπούλου και της Λίλο Μπάουρ με τίτλο "Grimm & Grimm" φιλοξενεί για τη θεατρική περίοδο: Νοέμβριος 2009 - Μάιος 2010 η σκηνή του Θεάτρου Πόρτα.
Την καινούργια παράσταση της Ξένιας Καλογεροπούλου και της Λίλο Μπάουρ με τίτλο "Grimm & Grimm" φιλοξενεί για τη θεατρική περίοδο: Νοέμβριος 2009 - Μάιος 2010 η σκηνή του Θεάτρου Πόρτα.

Το έργο βασίζεται σε τέσσερα κλασικά παραμύθια επιλεγμένα από την πλούσια συλλογή των διάσημων Δανών παραμυθάδων, των αδελφών Grimm. Κάποια από αυτά όπως "Το μαγικό τραπέζι, ο γάιδαρος και η μαγκούρα", χαρακτηρίζονται από το έντονο κωμικό στοιχείο.

Οι ήρωες - άνθρωποι ή ζώα - δίνουν τις μάχες τους με αδικίες και πονηριές και βγαίνουν νικητές ενώ σε άλλα όπως "Οι τρεις χρυσές τρίχες του διαβόλου" ή "Έξι κύκνοι", έχουν ένα γερό δραματικό μύθο όπου, ο τίμιος και γενναίος ήρωας κερδίζει τη μάχη του απέναντι στους δόλιους εχθρούς του. Τα παραμύθια αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά σε παιδιά και μεγάλους γιατί είναι ιδιαίτερα αγαπητά και έχουν διασκευαστεί δε διάφορες εκδοχές.

Και σε αυτήν την παράσταση οι αυτοσχεδιασμοί, η δημιουργική κίνηση, ο χορός, το τραγούδι και η μουσική δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ανάλαφρη και παιχνιδιάρικη. Τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι χαίρονται τα στοιχεία του παιχνιδιού, της φαντασίας και του χιούμορ που απελευθερώνονται μέσα από αυτόν τον τρόπο ανεβάσματος μιας παράστασης για παιδιά.

Τις πρόβες παρακολούθησαν συστηματικά παιδιά που φοιτούν στο Εργαστήρι του Θεάτρου Πόρτα (παιδιά και έφηβοι 5-16 ετών). Οι αντιδράσεις αλλά και οι παρατηρήσεις τους υπήρξαν εξαιρετικά διαφωτιστικές. και συχνά πολύτιμες για το ανέβασμα της παράστασης.
Η επιλογή της Λίλο Μπάουρ για τη σκηνοθεσία δεν είναι βέβαια τυχαία. Είναι ιδρυτικό μέλος του Theatre de Complicite, σκηνοθέτης, χορεύτρια και ηθοποιός και για χρόνια στενή συνεργάτης του Πίτερ Μπρουκ. Έχει συνεργαστεί ξανά με τη Μικρή Πόρτα. Η πιο πρόσφατη σκηνοθεσία της ήταν στο ανέβασμα του έργου "Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος" που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Συντελεστές: Κείμενο Ξένια Καλογεροπούλου, Σκηνοθεσία Λίλο Μπάουρ, Σκηνικά - κοστούμια Χρήστος Κωνσταντέλλος, Κίνηση Όλια Λυδάκη, Μουσικός συνεργάτης Μάνος Λυδάκης, Φωτισμοί Νίκος Βλασσόπουλος, Κατασκευές - κοστούμια Δέσποινα Μακαρούνη, Ειδικές κατασκευές Δήμητρα Καίσαρη, Βοηθός σκηνοθέτη Αλεξάνδρα Παραμερίτη.

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Μαίρη Λούση, Μάνος Λυδάκης, Αντώνης Μυριαγκός, Σοφία Πάσχου, Γιάννης Σαρακατσάνης, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ερυφίλη Στεφανίδου

Info

Τι: Παράσταση "Grimm & Grimm"
Που: Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59
Πότε: Σάββατο 15:00, Κυριακή 11:00 & 15:00

Τηλ. Ταμείου 210 7711333
Τιμή εισιτηρίου 16 €

Πρεμιέρα 19 Δεκεμβρίου 2009
Προπώληση: στο θέατρο και www.ticketnet.gr