Η Κάντι Κάντι και ο Δρακουμέλ σ' ένα ξέφρενο reunion!

17.12.2007
Στις 14 Ιανουαρίου και για 45 παραστάσεις, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου -Δώμα ένα ξέφρενο reunion ξεκινά! Μια σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία από τις «Διαδρομές Πολιτισμού», μια ανατρεπτική συνάντηση με τον Δρακουμέλ, την Μπάρμπι και όλους τους ήρωες των καρτούν που έχουμε νοσταλγήσει.
12 χρόνια πρόβας, 600 ηθοποιοί, 3000 κομπάρσοι, 2 κοστούμια, 7 στυλό (μπλε)
Στις 14 Ιανουαρίου και για 45 παραστάσεις, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου - Δώμα ένα ξέφρενο reunion ξεκινά! Μια σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία από τις «Διαδρομές Πολιτισμού», μια ανατρεπτική συνάντηση με τον Δρακουμέλ, την Μπάρμπι και όλους τους ήρωες των καρτούν που έχουμε νοσταλγήσει.

Ήταν στ’ αλήθεια ορφανή η Κάντι Κάντι;
Ήταν πραγματικά τόσο αδέξιος ο επιθεωρητής Κλουζό;
Ήταν τόσο κακός ο Δρακουμέλ;
Ήταν πρωί του Αυγούστου, κοντά στη ροδαυγή;
Γνωρίζετε ότι η Ποκαχόντας πέθανε;
Ότι η Κοκκινοσκουφίτσα πέταξε στολή και καλαθάκι και κάνει cheerleading στην Κ.Α.Ε. Άρης;
Ότι η Τζέσικα Ράμπιτ συνταξιοδοτήθηκε και μάλιστα πρόωρα;
Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα αν ο Μπαρμπαστρούμφ έχει ακόμα εκείνο το ωραίο μπλε χρώμα; Κι αν όχι, φταίει το αφρόλουτρό του; Εσείς τι αφρόλουτρο χρησιμοποιείτε;
Θυμάστε μήπως πώς λεγόταν ο εραστής της Μπέτι Μπουπ;
Πόσες σφαίρες έριχνε στην καθισιά του ο Γιοσάμιτ Σαμ;
Ποιο είναι το πραγματικό όνομα του Μπάτμαν;
Το σπουδαιότερο: Πόσο έχετε αλλάξει απ’ όταν οι ήρωες αυτοί ήταν οι καλύτεροί σας φίλοι;
Άλλο τόσο έχουν αλλάξει κι εκείνοι;

Η παράσταση με λίγα λόγια
Ό,τι αγαπάμε το ξεχνάμε, καμιά φορά... Κι ό,τι ξεχνάμε, το στέλνουμε μακριά. Σ’ ένα μέρος όπου η Μπάρμπι σιγοτραγουδάει Αλεξίου, κρατώντας μια παλιά φωτογραφία της, όπου η Όπρα Γουίνφρεϊ τα λέει παρεΐτσα με τον Άμλετ και ο Αλαντίν ταξιδεύει με ΚΤΕΛ, αφού το μαγικό χαλί κάνει σόλο καριέρα. Σ’ ένα μέρος όπου όλοι μαζί τραγουδάνε «I Will Survive», μη θέλοντας να δουν πως έχει χαθεί η αίγλη που τους περιέβαλλε, μη θέλοντας να αντιμετωπίσουν το τώρα. Σ’ ένα μέρος όπου όλοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να παραμείνουν χαρούμενοι και αξιαγάπητοι, να κρατηθούν ζωντανοί, να νικήσουν το χρόνο και να μην ξεχαστούν, να υπάρξουν για λίγο, για λίγο ακόμα, για μία τελευταία προβολή.
Ένα ξέφρενο reunion ξεκινά! Παρέα με όλους εκείνους που μας λείψανε. Τους κάνουμε δώρα, τους πετάμε χαρτοπόλεμο κι εκείνοι με τη σειρά τους πράττουν το αδιανόητο: ένα φοβερό έγκλημα!

Οι Ηρωες
Ποκαχόντας: Η παιχνιδιάρα Ινδιάνα πριγκίπισσα, η πρώτη ηρωίδα της Αμερικής, με τις εξωτικές της περιπέτειες να συνθέτουν την ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney.

Γιαγιά Ιτιά: Η 95χρονη γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας, ζει μόνη και έρημη στο δάσος περιμένοντας καρτερικά την εγγονούλα της, μη γνωρίζοντας τι θα της ξημερώσει...

Τουίτι: Το εύστροφο και θρασύ κίτρινο ανθρωπόμορφο καναρίνι γεννήθηκε το 1942, βγήκε από τα στούντιο της Warner και έκτοτε είναι «αχώλιστο» με τον Σιλβέστρο.

Μπάρμπι Ξανθιά; καλλίγραμμη και επιτυχημένη. Η τελειότητα συγκεντρωμένη σε μια κούκλα- σύμβολο, πρωτοκυκλοφόρησε από τη Μattel το 1959 και έκτοτε προκαλεί σάλο σε κάθε της νέα εμφάνιση!

Κοκκινοσκουφίτσα: Oι συστάσεις περιττές για το μικρό και αθώο κοριτσάκι στα κόκκινα - θύμα του Κακού Λύκου. Η πιο γνωστή έκδοση του παραμυθιού είναι αυτή που γράφτηκε από τους Αδελφούς Γκριμ μεταξύ των ετών 1812 ? 1857.

Γκράνι: Η γιαγιά της παρέας των Looney Tunes, με τα γυαλιά και την ομπρέλα αντικείμενα-φετίχ, πρωτοεμφανίστηκε το 1937 και από τότε ζει με την παρέα των... κολλητών κατοικίδιών της, Τουίτι και Σιλβέστρο.

Σαμ Γιοσάμιτ: Ο μικροσκοπικός αλλά σκληροπυρηνικός καουμπόι με το τεράστιο μουστάκι που έκανε την εμφάνισή του το 1945 και ανήκει -και αυτός- στη φαμίλια των Looney Tunes της Warner.

Κακός Λύκος: Όνομα και πράγμα. Η απειλή για την Κοκκινοσκουφίτσα, η προσωποποίηση του κακού για τη μυθολογία και η τιμωρία των παιδιών αν δεν είναι φρόνιμα...

Επιθεωρητής Κλουζό: Ο γκαφατζής Επιθεωρητής της γαλλικής αστυνομίας, πρωταγωνιστής της σειράς Ροζ Πάνθηρας και δαιμόνιο λαγωνικό σε αναζήτηση του ομώνυμου πολύτιμου διαμαντιού.

Μάρβιν ο Αρειανός: Ο επικίνδυνος εξωγήινος της παρέας των Looney Tunes με τη ρωμαϊκή στολή και τις καταστροφικές τάσεις!

Δρακουμέλ: Ο δαιμόνιος μάγος που ζει για να κάνει σούπα τα αθώα και ανυποψίαστα στρουμφάκια, ο γκαντέμης καμπούρης και μοχθηρός κάτοχος της Ψιψινέλ και ο καταστροφέας της τάξης και της ηρεμίας του στρουμφοχωριού.

Όπρα: Η πρώτη κυρία της αμερικανικής τηλεόρασης, η βασίλισσα του talk show, η εκατομμυριούχος παρουσιάστρια με φιλανθρωπικές ανησυχίες.

Τέρι Γκράντσεστερ: Γιος ενός Άγγλου δούκα, το παράξενο αγόρι που θα σημαδέψει για πάντα τη ζωή της Κάντι-Κάντι...

Κάντι ? Κάντι: Η πρωταγωνίστρια του πιο επιτυχημένου παιδικού προγράμματος στην Ελλάδα στη δεκαετία του ’80 - και όχι μόνο. Η αιώνια αγάπη των κοριτσιών - και όχι μόνο. Το ιαπωνικό manga στις καλύτερες στιγμές του.

Τζέσικα Ράμπιτ: O πιο σέξι και αισθησιακός χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων. Το μοιραίο θηλυκό και η κατεργάρα γυναίκα του Ρότζερ Ράμπιτ.

Η Ταυτότητα της Παράστασης
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μάριος Μεττής, Νικόλας Στραβοπόδης
Σκηνικά - Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Μουσική: Γιώργης Χριστοδούλου
Στίχοι: Μίνως Θεοχάρης
Παίζουν: Μάριος Μεττής, Αρετή Ρούσσου, Νικόλας Στραβοπόδης
Φιλική Συμμετοχή (voice off): Δήμητρα Ματσούκα
Φωτογραφίες: Μιχαήλ Καρακούσης

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ? ΔΩΜΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
14 Ιανουαρίου 2008
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Κυριακή 22.15, Δευτέρα ? Τρίτη 21.15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κανονικό:18€, φοιτητικό: 15€

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
14 Ιανουαρίου 2008 ? 15 Απριλίου 2008