Στο Άουσβιτς με την Άννα Βίσση

28.01.2002
Στο ανακαινισμένο Παλλάς της οδού Βουκουρεστίου η Άννα Βίσση στον ρόλο της Μάλα, μιας Πολωνοεβραίας κρατούμενης στο Άουσβιτς, πρωταγωνιστεί στην υπερπαρπαραγωγή - μιούζικαλ με τίτλο "Μάλα - Η Μουσική του Ανέμου". Η αληθινή ιστορία της Μάλα που έζησε τη φρίκη του Άουσβιτς αφήνοντας πίσω της ένα μύθο χάρη στην ανθρωπιά και τη δύναμή της.
&00 Στο ανακαινισμένο Παλλάς της οδού Βουκουρεστίου η Άννα Βίσση στον ρόλο της Μάλα, μιας Πολωνοεβραίας κρατούμενης στο Άουσβιτς, πρωταγωνιστεί στην υπερπαρπαραγωγή - μιούζικαλ με τίτλο "Μάλα - Η Μουσική του Ανέμου". Η αληθινή ιστορία της Μάλα που έζησε τη φρίκη του Άουσβιτς αφήνοντας πίσω της ένα μύθο χάρη στην ανθρωπιά και τη δύναμή της.
Η ιστορία αυτή αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης της έμπνευσης του Νίκου Καρβέλα για τα κείμενα, τη μουσική και τους στίχους των τραγουδιών της παράστασης.

Η παράσταση παρακολουθεί την προσωπική ιστορία της Εβραίας Μάλα από τη στιγμή της γέννησής της μέχρι το τραγικό τέλος της.
Η Μάλα Ζίμετμαπαουμ γεννήθηκε το 1918 στην πόλη Μπρέσκο της Πολωνίας, σε μια παραδοσιακή εβραϊκή οικογένεια. Οι συχνές μεταναστεύσεις των γονιών της σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, για την αναζήτηση καλύτερων συνθηκών ζωής, της έδωσαν μεγάλη ευχέρεια στις ξένες γλώσσες.
Στις 22 Ιουλίου του 1942, η Μάλα συλλαμβάνεται στο σιδηροδρομικό σταθμό της Αμβέρσας και οδηγείται στο Άουσβιτς, χάνοντας για πάντα τα ίχνη της οικογένειάς της. Εκεί, οι ικανότητές της εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους ναζί, οι οποίοι την αξιοποιούν στις διοικητικές υπηρεσίες του στρατοπέδου, δίνοντάς της προνόμια όπως, να μακραίνει τα μαλλιά της και να φοράει κανονικά ρούχα και όχι τη ριγέ στολή των κρατουμένων. Η Μάλα, μέσα από τη νέα θέση της, θα βοηθήσει πολλούς κρατούμενους να γλιτώσουν τα κρεματόρια, εξασφαλίζοντάς τους μια προσωρινή παράταση ζωής. Μέσα στο στρατόπεδο, θα γνωρίσει τον έρωτα στο πρόσωπο του Πολωνού κρατούμενου Έντεκ Γκαλίνσκι - ρόλο που ερμηνεύει ο Λεωνίδας Κακούρης - με τον οποίο θα αποδράσουν μαζί από το Άουσβιτς, για να ζήσουν λίγες στιγμές ελευθερίας.

Την παράσταση πλαισιώνει ζωντανή τριανταπενταμελής ορχήστρα υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Νιάρχου. Τα σκηνικά της παράστασης ανήκουν στον Γιώργο Γαβαλά και τα κοστούμια στον Γιάννη Μετζικώφ. Την κίνηση των ηθοποιών επιμελήθηκαν ο Φώτης Νικολάου και η Βάλια Παπαχρήστου. Το video της παράστασης δημιούργησε ο Γιώργος Γκάβαλος. Στον ρόλο του "Ραβίνου" εμφανίζεται ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ και του "Γιόζεφ Μένγκελε" ο Αίας Μανθόπουλος.
Τους υπόλοιπους ρόλους κρατούν οι: Μιχάλης Άνθης, Κατερίνα Διδασκάλου, Στέλιος Νικολαίδης, Έλενα Τυρέα, Σταύρος Γιαγκούλης, Ζωή Ναλμπάντη, Ελπίδα Μπραουδάκη, Αντώνης Ντουράκης, Πάνος Μεταξόπουλος, Στέλιος Νικολαίδης, Νίκη Παληκαράκη.

Παραστάσεις: Τρίτη, Πέμπτη-Κυριακή 21.15
Τετάρτη 20.00.
Τιμές Εισιτηρίων: 25 Ευρώ, 20 Ευρώ, 15 Ευρώ