"Πνοή Φωτός": Έκθεση φωτογραφίας της Irena Schultz

21.01.2002
"Πνοή φωτός" ονομάζει η Irena Schultz τη φωτογραφική της συνάντηση με το παρελθόν της Κρήτης που παρουσιάζεται στο Βερολίνο, στο Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Η έκθεση της Schultz αποτελεί μια αναφορά στην Κρήτη ως τόπο πολιτισμού καθώς οι φωτογραφίες της δεν είναι προσβάσεις σε έναν ονειρικό κόσμο, αλλά προσεκτικά δουλεμένες σειρές που προσφέρουν τη δυνατότητα καταβύθισης στο παρελθόν.
&00 "Πνοή φωτός" ονομάζει η Irena Schultz τη φωτογραφική της συνάντηση με το παρελθόν της Κρήτης που παρουσιάζεται στο Βερολίνο, στο Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
Η έκθεση της Schultz αποτελεί μια αναφορά στην Κρήτη ως τόπο πολιτισμού καθώς οι φωτογραφίες της δεν είναι προσβάσεις σε έναν ονειρικό κόσμο, αλλά προσεκτικά δουλεμένες σειρές που προσφέρουν τη δυνατότητα καταβύθισης στο παρελθόν. Κεντρίζουν τη διάθεση γνωριμίας με τον ελληνικό πολιτισμό καθώς ξαναβρίσκουν το φως περασμένων εποχών και το επαναφέρουν στη ζωή.
Η Irena Schultz γεννήθηκε στο Brzeziny της Πολωνίας. Σπούδασε φωτογραφία, φιλμ ντιζάϊν και φιλολογία στα πανεπιστήμια της Κολωνίας και του Bielefeld.

Παράρτημα Βερολίνου, 23 Ιανουαρίου - 22 Φεβρουαρίου 2002