Κάψουλες Μνήμης

02.11.2007
Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007 στις 19.30 εγκαινιάζεται από την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών η ατομική έκθεση Χαρακτικής της Κριστιάνας Ηλιοπούλου, με τίτλο "Κάψουλες Μνήμης".

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007 στις 19.30 εγκαινιάζεται από την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών η ατομική έκθεση Χαρακτικής της Κριστιάνας Ηλιοπούλου, με τίτλο "Κάψουλες Μνήμης".

Η ίδια μας εξηγεί για τη δουλειά της...
«οι λέξεις με τις οποίες μεταφράζουμε τις δικές μας μνήμες και αναμνήσεις μάς ακολουθούν παντού. Κάθε τόσο, απαντώντας σε ένα ακαταμάχητο κάλεσμα, αισθανόμαστε την ανάγκη να αποτυπώσουμε αυτές τις λέξεις πάνω σε μία επιφάνεια, σαν να προσπαθούμε να τις κάνουμε να αντέξουν (αυτές ή εμείς...;) στο πέρασμα του Χρόνου.

Ταξιδεύοντας, τις βρήκα γραμμένες παντού... σε τοίχους, πόρτες, δέντρα, όλες κλεισμένες σε χαράξεις και γραφισμούς, εικόνες παγωμένες σε παράθυρα - κάψουλες ανοιγμένες στο παρελθόν και στο μέλλον. Σαν σημάδια του περάσματος μας στη Γη - μικρές εξομολογήσεις σε μια μαγική γλώσσα γραμμών και γραμμάτων. Αυτές οι επιγραφές της ψυχής ήταν το ερέθισμα για τα έργα μου. Έναν κύκλο χαρακτικών - μονότυπων όπου προσπάθησα να αναδημιουργήσω κομμάτια Χώρου - Χρόνου μέσα από τα τυπωμένα μηνύματα της μνήμης μου.

(...) Στόχος μου είναι μια εικαστική πρόταση δημιουργίας μιας άμεσης και ουσιαστικής εικόνας που να σε ταξιδεύει, μέσα από τις αξίες της χαρακτικής και της σύγχρονης τέχνης.»

Η Κριστιάνα Ηλιοπούλου γεννήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και έχει σπουδάσει Ζωγραφική (1997) και Χαρακτική (2004) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις (Ελλάδα και Ρουμανία), ενώ έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 7 Νοεμβρίου - 7 Δεκεμβρίου 2007
Τεχνοχώρος, Αίθουσα Τέχνης (Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη 11742 Αθήνα
τηλ.: 210 9228370), Ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Παρασκευή: 18:00-21:00
Σάββατο: 12:00-15:00 - Κυριακή και Δευτέρα κλειστά