Ρεσιτάλ Barbara Hendricks

28.11.2007
H Barbara Hendricks τραγουδά για τους σκοπούς του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες στο Παλλάς, 28 Νοεμβρίου 2007, 20.00 μ.μ.
H Barbara Hendricks τραγουδά για τους σκοπούς του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες στο Παλλάς, 28 Νοεμβρίου 2007, 20.00 μ.μ.

Η Βarbara Hendricks, Πρέσβειρα Τιμής εφ’ όρου ζωής της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) να δώσει ρεσιτάλ υπέρ των σκοπών του στις 28 Νοεμβρίου 2007 στο θέατρο Παλλάς, όπου θα παρουσιάσει με τον σολίστ πιάνου Love Derwinger, ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα, μεταξύ άλλων, των Σούμαν, Φωρέ, Στράους, Μπιζέ, Πουλένκ, Σάνμπεργκ, Βάιλ καθώς και spirituals.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, ιδρύθηκε το 1989 και είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ασχολείται με την προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων και των ανθρώπων που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα για να γλιτώσουν από τους διωγμούς στις πατρίδες τους. (Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Σουδάν κ.α.). Τους στηρίζει, ώστε να επιτύχουν την αυτοσυντήρησή τους το συντομότερο δυνατόν, και λειτουργεί με γνώμονα τις ανάγκες τους με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το ΕΣΠ είναι Επιχειρησιακός Εταίρος της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. Το Διαπολιτισμικό του Κέντρο Ένταξης Προσφύγων και Μεταναστών «ΠΥΞΙΔΑ» έχει αναφερθεί ως παράδειγμα Καλής Πρακτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, το Δεκέμβριο 2005 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέδωσε στην Πρόεδρο του ΕΣΠ Καθηγήτρια Ηρώ Νικολακοπούλου-Στεφάνου το Βραβείο «Νησίδες Ποιότητας 2005» αναγνωρίζοντας το συνολικό κοινωνικό του έργο.

Η Μπάρμπαρα Χέντρικς με σπουδαίες εμφανίσεις στις μεγάλες όπερες του κόσμου έχει μεγάλη δισκογραφία και τραγουδά άριες, σπιρίτσουαλς και τζαζ συμμετέχοντας σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ.

Σταθερή αρωγός του ΟΗΕ, μετά από 15 χρόνια ενεργής ενασχόλησής της με το θέμα των προσφύγων, της απενεμήθη ο τίτλος της Πρέσβειρας Τιμής εφ΄όρου ζωής, από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ το 1998 ίδρυσε το "’Ιδρυμα Μπάρμπαρα Χέντρικς για την Ειρήνη και τη Συμφιλίωση» με στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών για την πρόληψη των συγκρούσεων στον κόσμο και την επιδίωξη διαρκούς ειρήνης.