Πέντε γυναίκες χωρίζουν κάθε Δευτέρα!

05.11.2009
Το έργο της Βίλης Σωτηροπούλου «Κάθε Δευτέρα χωρίζουμε» παρουσιάζεται στο Θέατρο του Ήλιου, Φρυνίχου 10 (μετρό Ακρόπολη), από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου του 2009.
Το έργο της Βίλης Σωτηροπούλου «Κάθε Δευτέρα χωρίζουμε» παρουσιάζεται στο Θέατρο του Ήλιου, Φρυνίχου 10 (μετρό Ακρόπολη), από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου του 2009.

Στην Αθήνα των ημερών μας, πέντε φίλες, οι τρεις ήδη στο κατώφλι των 40 και η τέταρτη στα 27, γυναίκες με πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες, συνυπάρχουν σε μια δύσκολη -για την κάθε μια- προσωπική στιγμή.
Χωρίζουν τη μια μετά την άλλη... ημέρα Δευτέρα!

Τις παρακολουθούμε να βιώνουν τους χωρισμούς τους, άλλοτε με χιούμορ και τρυφερότητα, άλλοτε με δάκρυα κι άλλοτε με γέλια, συχνά με μια σωτήρια αφέλεια, και πάντα κοντά η μία στην άλλη. Ακόμα κι όταν τα προβλήματα με τους άνδρες, με τις δουλειές τους και με τα «κολλήματα» που η κάθε μια έχει, τις οδηγούν σε σύγκρουση, η φιλία τους παραμένει δυνατή.

Στη ζωή τους εμφανίζεται η ανοιχτόκαρδη κυρία Σόνια, επί πολλές δεκαετίες παντρεμένη με έναν καταπιεστικό και ζηλιάρη σύζυγο, που συμμετέχει στο δράμα των νέων φιλενάδων της, αλλά κι εξ αιτίας τους οδηγεί τη ζωή της σε αλλαγές.

Το έργο είναι γεμάτο από «το άρωμα του άνδρα» της κάθε μιας ακόμα κι αν αυτοί δεν μπαίνουν στο σπίτι αλλά.. πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής...
Οι σχέσεις, ο γάμος, οι χωρισμοί, η οικογένεια, ο φόβος του χρόνου, η φιλία, είναι θέματα που απασχολούν τις πέντε γυναίκες στην αισιόδοξη μαύρη κωμωδία της Βίλης Σωτηροπούλου.


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Το βραβευμένο έργο της Βίλης Σωτηροπούλου «Γυναίκα loser» παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά στο Θέατρο Χώρα στις 4-10-08. 'Εργα της συγγραφέως έχουν κυκλοφορήσει από εκδόσεις «Καστανιώτη», «Δωδώνη», «Παπαδόπουλου» και έχουν σκηνοθετηθεί από τους, Γιάννη Μόρτζο, Πέτρο Φιλιππίδη, Αριέττα Μουτούση, Κυριακή Σπανού, Γιώργο Νικολαίδη κ.α. Μουσική για τα έργα της έχουν γράψει οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Χρήστος Θηβαίος, Σταθης Δρογώσης κ.α.

Info:

«ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ» της Βίλης Σωτηροπούλου
Από τις 7 Δεκεμβρίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μμ και Σάββατο στις 6 μμ
και για τέσσερις Κυριακές (13,20 και 27.12 και 3.1.2010) στις 8.30 μμ

Στο "Θέατρο του Ήλιου"
Φρυνίχου 10 (μετρό Ακρόπολη).

Τηλ. 210 3231591

Συντελεστές της παράστασης:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΙΩΑΝΝΑ ΝΤΟΒΟΛΟΥ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΛΙΑ, ΝΤΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΙΛΑΛΗ, ΘΑΛΕΙΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ, ΒΙΛΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΑΓΝΗ ΝΤΟΥΤΣΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ

Διάρκεια Παράστασης: 1.45΄
Χωρητικότητα Θεάτρου: 140 Θέσεις
Εισιτήρια: Κανονικό: 18€, Μειωμένο: 12€.