Το Κ.Θ.Β.Ε. παίζει για το Αφγανιστάν

11.12.2001
Στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες του Αφγανιστάν θα διατεθούν τα έσοδα της παράστασης "Οδυσσέα, γύρισε σπίτι" του Ιάκωβου Καμπανέλλη που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, στο Βασιλικό Θέατρο - Σκηνή Μελίνα Μερκούρη, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 9 το απόγευμα. Η απόφαση ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο και την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών χωρίς Σύνορα.
Στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες του Αφγανιστάν θα διατεθούν τα έσοδα της παράστασης "Οδυσσέα, γύρισε σπίτι" του Ιάκωβου Καμπανέλλη που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, στο Βασιλικό Θέατρο - Σκηνή Μελίνα Μερκούρη, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 9 το απόγευμα.
Η απόφαση ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο και την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών χωρίς Σύνορα.

Το έργο
Ο Οδυσσέας Λαερτιάδης, ήρωας του Β' Τρωικού Πολέμου, φτάνει μαζί με τους εξουθενωμένους συντρόφους του στο νησί της Κίρκης. Εκεί συναντά μια από τις παλιές του ερωμένες, την Νεφέλη, που του λέει ότι ο θρύλος του έχει γίνει γνωστός σε όλο το νησί. Θέλοντας να απολαύσει τις τιμές, που νομίζει ότι τον περιμένουν, ο Οδυσσέας ξεχνά την Ιθάκη και δίνει εντολή στον πιστό του σύντροφο, Λύσσανδρο, να κάψει το καράβι τους. Οι σύντροφοί του όμως, τον μισούν και στασιάζουν για πολλοστή φορά εναντίον του. Η κατάσταση αυτή αναγκάζει τον Οδυσσέα να απογυμνώσει τον εαυτό του και τότε τα πράγματα παίρνουν μια περίεργη τροπή...

Οι συντελεστές
Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι του Γιώργου Ασημακόπουλου, η μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Κομνηνού και οι φωτισμοί του Γιώργου Ταρκάση.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ολγα Αλεξανδροπούλου, Κώστας Ίτσιος, Παντελής Καλπάκογλου, Νίκος Καπέλιος, Χρύσα Καψούλη. Ακούγεται η φωνή του Τάκη Ζαχαράτου.