Το Μονόστηλο

06.12.2001
"Ένα μικρό μονόστηλο σε μια απογευματινή εφημερίδα ήταν αρκετό να με γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Να θυμηθώ πράγματα και γεγονότα που είχαν καταχωνιαστεί μέσα μου και να δώσω απαντήσεις σε ερωτήματα, που κάποια περίοδο της ζωής με είχαν απασχολήσει. Ζούμε πολλές μικρές και ασήμαντες ιστορίες, που όμως ομορφαίνουν και χαρακτηρίζουν το ταξίδι της ζωής μας. Ερχεται τότε ένα μονόστηλο σε ανύποπτο χρόνο, σαν ένα κομμάτι ενός τεράστιου παζλ, να συμπληρώσει μια εικόνα της ζωής σου..
"Ένα μικρό μονόστηλο σε μια απογευματινή εφημερίδα ήταν αρκετό να με γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Να θυμηθώ πράγματα και γεγονότα που είχαν καταχωνιαστεί μέσα μου και να δώσω απαντήσεις σε ερωτήματα, που κάποια περίοδο της ζωής με είχαν απασχολήσει.
Ζούμε πολλές μικρές και ασήμαντες ιστορίες, που όμως ομορφαίνουν και χαρακτηρίζουν το ταξίδι της ζωής μας. Ερχεται τότε ένα μονόστηλο σε ανύποπτο χρόνο, σαν ένα κομμάτι ενός τεράστιου παζλ, να συμπληρώσει μια εικόνα της ζωής σου... Γίνεται έτσι η αφορμή να ξεπηδήσουν από μέσα μας οι μνήμες, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ίδια η ιστορία μας, που μας ακολουθεί, όπου και αν πάμε και όσο και να θέλουμε δεν μπορούμε να αποχωριστούμε."

Το "Μονόστηλο" είναι μία συλλογή 14 διηγημάτων, με την οποία πρωτοεμφανίζεται στο χώρο της λογοτεχνίας ο Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου, που ζει και εργάζεται ως δάσκαλος στο Ρέθυμνο. Τα διηγήματα είναι γραμμένα σε απλή καθημερινή γλώσσα, με τρόπο εξαιρετικά προσιτό στον αναγνώστη. Διάχυτα είναι τα αυτοβιογραφικά στοιχεία, τα οποία διακρίνονται εύκολα και εντείνουν το ενδιαφέρον.

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα
Τίτλος: Το Μονόστηλο
Συγγραφέας: Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου
Σελίδες: 111
ISBN: 960-393-762-2