Τρεις ''Εκτελεστές'' στο Θέατρο Τέχνης

03.12.2001
Το έργο του Γιώργου Σκούρτη "Οι Εκτελεστές" ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή. Ένα έργο σύγχρονο και προφητικά διαχρονικό, ενάντια στην παγίδα των ναρκωτικών, στη βία της εξουσίας και στην απληστία του χρήματος.
Το έργο του Γιώργου Σκούρτη "Οι Εκτελεστές" ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή.
Ένα έργο σύγχρονο και προφητικά διαχρονικό, ενάντια στην παγίδα των ναρκωτικών, στη βία της εξουσίας και στην απληστία του χρήματος.

Πρόκειται για τρία αδέλφια που καταδιώκονται για μια "Ληστεία μετά φόνου". Φτάνουν σε ένα κρησφύγετο -σπηλιά ενός Προμηθεϊκού βουνού- όπου η ένταση των στιγμών αποκαλύπτει τους χαρακτήρες, τις σχέσεις, τα "θέλω" τους και την απελπισία τους. Ο μικρός αδελφός είναι ζωγράφος αλλά ναρκομανής, ο μεσαίος λούμπεν ληστής και ο μεγάλος αδελφός είναι ο πολιτικοποιημένος και αυτόβουλα περιθωριοποιημένος διανοούμενος. Μέσα στον ασφυκτικό κλοιό που ζουν ο μεγάλος αδελφός θα καταστρώσει ένα σατανικό σχέδιο "φυγής" που δεν είναι άλλο από την εκούσια και λυτρωτική αυτοκτονία τους. "Αυτός ο θάνατος είναι δικός μας" αναφωνούν.
Ένα έργο αθωότητας και παράλληλα σκληρό και αδυσώπητο ενάντια σε καταπιεστικούς θεσμούς και παρηκμασμένες αξίες.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης επιμελήθηκε η Τότα Πρίτσα και τη μουσική η Ελπίδα Σκούφαλου.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Πασχάλης Τσαρουχάς, Χάρης Εμμανουήλ και Δημήτρης Μαύρος.

Πρεμιέρα: Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου
Παραστάσεις: Τρίτη-Σάββατο 21.15
Σάββατο 18.15
Κυριακή 20.00
Τιμές εισιτηρίων: 6000, 4500 (λαϊκή), 3500 (φοιτητικό)