''Κρυφή Χώρα'' στο θέατρο ''Οδού Κεφαλληνίας''

26.11.2001
Ένα σουρεαλιστικό θρίλερ, "Η Κρυφή Χώρα" της Ράντα Μπαραντγουάτζ, ανεβαίνει στη Β Σκηνή του θεάτρου "Οδού Κεφαλληνίας" την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου. Ένα σκληρό έργο όπου η φαντασία, ο έρωτας και η πολιτική δρουν ως καταλυτικά στοιχεία στην αναζήτηση της αληθινής ταυτότητας του ατόμου. Μια πάλη για την διατήρηση της ιδιαιτερότητας που ισοδυναμεί με πάλη για την επιβίωση. Ενας εφιάλτης που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. . .
Ένα σουρεαλιστικό θρίλερ, "Η Κρυφή Χώρα" της Ράντα Μπαραντγουάτζ, ανεβαίνει στη Β Σκηνή του θεάτρου "Οδού Κεφαλληνίας" την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου.
Ένα σκληρό έργο όπου η φαντασία, ο έρωτας και η πολιτική δρουν ως καταλυτικά στοιχεία στην αναζήτηση της αληθινής ταυτότητας του ατόμου. Μια πάλη για την διατήρηση της ιδιαιτερότητας που ισοδυναμεί με πάλη για την επιβίωση. Ενας εφιάλτης που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. . .

Το έργο
Δύο άνθρωποι χωρίς όνομα, σε έναν τόπο ακαθόριστο, βρίσκονται αντιμέτωποι σε ένα παιχνίδι αναμέτρησης επιθυμιών, ρόλων και ταυτοτήτων.
Μια συγγραφέας παιδικών βιβλίων απάγεται από το σπίτι της. Οδηγείται στην απομόνωση για μια ολόκληρη νύχτα και στη συνέχεια μεταφέρεται σε ένα παγωμένο δωμάτιο, όπου βρίσκεται αντιμέτωπη μ' έναν άγνωστό της άντρα. Μετά τη διαβεβαίωσή του ότι η σύλληψή της έγινε κατά λάθος, δέχεται να περιμένει εκεί μέχρι να πάρει την επιστολή, όπου και επίσημα αναγνωρίζεται το λάθος αυτό.
Σύντομα όμως, διαπιστώνει πως βρίσκεται εγκλωβισμένη και πιθανότατα να μην υπάρχει διέξοδος. . . Μέσα από μια αλληλουχία παρερμηνεύσεων και παράλογων ισχυρισμών η συγγραφέας κατηγορείται για συνωμοσία και πολιτική προπαγάνδα και ανακρίνεται.

Οι συντελεστές
Μετάφραση-σκηνοθεσία: Αγγελική Δαρλάση
Σκηνικά-Κοστούμια: Τότα Πρίτσα
Μουσική: Χρήστος Αλεξόπουλος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Πρωταγωνιστούν: Περικλής Μουστάκης, Ελενα Κορρέ

Πρεμιέρα: Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου
Παραστάσεις: Τετάρτη-Σάββατο 21.15
Κυριακή: 18.15
Τιμές εισιτηρίων: 6000, 4500 (λαϊκή), 3500 (φοιτητικό)