H Peta Lilly Topless στο θέατρο Ελυζέ

23.11.2001
Η δημοφιλής βρετανίδα καλλιτέχνης Peta Lilly βρίσκεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει το one woman show, Topless, από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου στο θέατρο Ελυζέ. Μια παράσταση για τη ζωή και τον θάνατο, την αγάπη και το μίσος, το σεξ, το χορό και τα γυναικεία στήθη.
Η δημοφιλής βρετανίδα καλλιτέχνης Peta Lilly βρίσκεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει το one woman show, Topless, από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου στο θέατρο Ελυζέ.
Μια παράσταση για τη ζωή και τον θάνατο, την αγάπη και το μίσος, το σεξ, το χορό και τα γυναικεία στήθη.
Το Topless είναι, τεχνικά, μια απλή παράσταση. Η Lilly φορώντας ένα απλό μαύρο φόρεμα διηγείται περιστατικά από τη ζωή της χρησιμοποιώντας απλά ηχητικά και οπτικά εφέ. Παρά τη συναισθηματική βαρύτητα των θεμάτων με τα οποία καταπιάνεται, όπως το μίσος και ο θάνατος, καταφέρνει να παρουσιάσει ένα θέαμα αν όχι διασκεδαστικό, τουλάχιστον αστείο. . .

Γεννημένη στην Αυστραλία, η Peta Lilly μετακόμισε στο Λονδίνο το 1978 για να σπουδάσει παντομίμα και χορό. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της αποκλειστικά γυναικείας θεατρικής ομάδας Three Women, ενώ ίδρυσε και τα Peta Lilly Mime Theatre και Peta Lilly& Co, με τα οποία επεδίωξε το συνδυασμό διαφορετικών θεατρικών τεχνικών.
Η Peta Lilly θεωρείται αυτήν τη στιγμή μια από τις σημαντικότερες solo performers της λονδρέζικης θεατρικής σκηνής.