Δεν μας μάγεψε ο Copperfield (*)

07.11.2006
Έχει εξαφανίσει το Άγαλμα της Ελευθερίας μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων Νεοϋορκέζων, έχει περπατήσει μέσα από το Σινικό Τείχος, ανυψώθηκε μόνος του κατά μήκος του Grand Canyon... όλα αυτά ωραία και καλα, αλλά τίποτα δεν είδαμε στο σόου της Ελλάδας!
Έχει εξαφανίσει το Άγαλμα της Ελευθερίας μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων Νεοϋορκέζων, έχει περπατήσει μέσα από το Σινικό Τείχος, ανυψώθηκε μόνος του κατά μήκος του Grand Canyon, έχει εξαφανίσει το Orient Express συνολικού βάρους 70 τόνων, κατάφερε να βγει από ένα κτίριο που είχε πιάσει φωτιά και να γλιτώσει με μια βουτιά στους καταρράκτες του Νιαγάρα.
Οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις, βραβευμένες με 19 Emmy Awards, έχουν πάντα την υψηλότερη τηλεθέαση. Οι εκπομπές του έχουν προβληθεί σε 40 χώρες και έχουν προσεγγίσει περίπου 3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές. Χαρισματικός και γοητευτικός, με προσωπικότητα που μαγνητίζει, ο David Copperfield κατέχει το ρεκόρ εισιτηρίων στα χρονικά του Broadway καθώς υπολογίζεται ότι τον έχουν παρακολουθήσει 20 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Ωραία και καλά όλα αυτά και εντυπωσιακότατα και μπράβο στον David Copperfield, τον άνθρωπο που έσπασε το στερεότυπο του μάγου και άλλαξε τον τρόπο που βλέπουν τη μαγεία οι άνθρωποι σήμερα.
Όλα αυτά όμως απουσίαζαν από την παράσταση που έδωσε ο μεγαλύτερος μάγος όλων των εποχών στην Ελλάδα, ο οποίος μας χάρισε με τα σπαστά ελληνικά του ένα εξαιρετικά αργό δύωρο με μακροσκελή video και πολλά αστειάκια.
Είδαμε λοιπόν το όνειρο του πατέρα του να γίνει ηθοποιός, τη σχέση του με τον παππού του, τον ίδιο μικρό να κάνει push ups, είδαμε επίσης έναν φτωχό πατέρα να του ζητεί να διακτινίσει την κόρη του στη Χαβάη, είδαμε - για να μην έχουμε και παράπονο- όλα τα μεγάλα του κατορθώματα, πόσα βραβεία έχει πάρει και τί λέει όλος ο κόσμος γι’ αυτόν.... είδαμε πολλά και διάφορα....αλλά βαρεθήκαμε γιατί όλα αυτά τα είχαμε δει εκ των προτέρων στην τηλεόραση!
Αν μη τι άλλο όταν πας στην πιο πολυδιαφημισμένη παράσταση της χρονιάς, περιμένεις να δεις κάτι μοναδικά μοναδικό και όχι μία σειρά από video που έχεις ξαναδεί και χιλιοειπωμένα αστειάκια του στυλ «βλαμμένη πάπια» και "αστειιοοοο".

Από τα μαγικά του νούμερα αυτά που άξιζαν - κατά τη γνώμη μας - ήταν όλα και όλα τρία:
Αυτό με τη λοταρία, όπου επέλεξε τυχαία άτομα από το κοινό τα οποία ρώτησε τυχαίους αριθμούς και κάποιες άσχετες ερωτήσεις σχετικά με το τι εσώρουχο φοράνε, πότε γεννήθηκαν και πότε έκαναν για τελευταία φορά σεξ. Στη συνέχεια έγραψε τις απαντήσεις σε έναν λευκό πίνακα και στη συνέχεια ένα χιλιοκλειδωμένο μπαουλάκι που το είχε φέρει εξαρχής στη σκηνή και ως εκ θαύματος ... εμφάνισε τα νούμερα και τα ονόματα των θεατών σε ένα κομμάτι χαρτί! Ακόμη πιο εντυπωσιακό ότι τα ίδια νούμερα ήταν χαραγμένα πάνω σε πινακίδες αυτοκινήτου τις οποίες τοποθέτησε στην πράσινη Kάντιλακ που εμφάνισε από το πουθενά στη σκηνή.

Επίσης εντυπωσιακό ήταν όταν κατάφερε να μπει σε ένα κουτί παπουτσιών και να περάσει «μέσα» από ένα κομμάτι ατσάλι.

Τα περί εξαφάνισης 6 θεατών και διακτινισμού μίας εκ των συνεργατών του στις Μπαχάμες.... δεν μας έπεισαν καθόλου καθώς είδαμε με τα μάτια τους 6 ταλαίπωρους εξαφανισθέντες να τρέχουν πανικόβλητοι να «εμφανιστούν» στο πίσω μέρος της σκηνής!

Γεωργία Οικονόμου