"Διπλή παγίδα" στην Ισπανία

10.08.2001
Κλέφτες άρπαξαν την Πέμπτη τουλάχιστον 14 πίνακες από το σπίτι μίας από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, της Εστερ Κόπλοβιτς. Η ληστεία έγινε στη συνοικία του Τσάμαρτιν στην Μαδρίτη. Σύμφωνα με τον ισπανικό τύπο οι ληστές μπήκαν στο σπίτι κυριολεκτικά "σαν κύριοι". Χτύπησαν την πόρτα, επιτέθηκαν στο φρουρό και τον ακινητοποίησαν πριν προλάβει να κάνει ο,τιδήποτε, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο δωμάτιο όπου βρίσκονταν οι πίνακες και αφού τους αφαίρεσαν τράπηκαν σε φυγή με ένα μικρό φορτηγό.
Κλέφτες άρπαξαν τουλάχιστον 14 πίνακες μεγάλης αξίας από το σπίτι μίας από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, της Εστερ Κόπλοβιτς. Η ληστεία έγινε στη συνοικία του Τσάμαρτιν στην Μαδρίτη.
Σύμφωνα με τον ισπανικό τύπο οι ληστές μπήκαν στο σπίτι κυριολεκτικά "σαν κύριοι". Χτύπησαν την πόρτα, επιτέθηκαν στο φρουρό και τον ακινητοποίησαν πριν προλάβει να κάνει ο,τιδήποτε, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο δωμάτιο όπου βρίσκονταν οι πίνακες και αφού τους αφαίρεσαν τράπηκαν σε φυγή με ένα μικρό φορτηγό.
Ανάμεσα στους πίνακες που εκλάπησαν, δύο ήταν έργα του Ισπανού ζωγράφου Γκόγια, ένα του Πισσαρό καθώς επίσης και έργα του Χουάν Γκρις. Η αξία των έργων τέχνης που εκλάπησαν αγγίζει σύμφωνα με την κάτοχο των πινάκων τα 280 δισεκατομμύρια δραχμές!
Η Εστερ Κόπλοβιτς, η οποία απουσίαζε από το σπίτι τη στιγμή της ληστείας καθώς βρισκόταν σε διακοπές έχει ήδη προσφέρει υψηλότατη αμοιβή σε οποίον δώσει κάποιο στοιχείο που θα βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Η ισπανική πάντως αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες ήταν τέσσερις και ότι μάλλον πρόκειται για "ληστεία κατά παραγγελία" πιθανότατα από συλλέκτη στις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.