Reamonn - αποκλειστική συνέντευξη

17.10.2006
Η συνέντευξη έγινε με τον frontman του group, Rea Garvey. Το άλμπουμ τους τιτλοφορείται WISH. Αξίζει μέσα από αυτές τις γραμμές να ανακαλύψετε τη δική του ευχή...
Όταν χωρίζεις την εποχή που μεσουρανεί το Supergirl και μετά από κάποια χρόνια χωρίζεις όταν στα chart έχει καρφωθεί το Tonight... ε τότε, κάτι παραπάνω λένε στην ψυχή σου οι Reamonn!
Αν όχι κάτι βαθυστόχαστο, τουλάχιστον ότι σίγουρα πρέπει να με ειδοποιήσουν πριν την επόμενη επιτυχία τους! J

Η συνέντευξη έγινε με τον frontman του group, Rea Garvey, τον οποίο και ευχαρίστησα για τα break-up hits του! J

Πέραν τούτου, το άλμπουμ τους τιτλοφορείται WISH. Αξίζει μέσα από αυτές τις γραμμές να ανακαλύψετε τη δική του ευχή...

Εβελίνα Σαρρή


Ώστε Reamonn είναι το πλήρες μικρό σου όνομα?
Πολύς κόσμος έχει την απορία για το όνομα του γκρουπ. Ναι είναι το όνομά μου, είμαι Ιρλανδός αλλά έχω γερμανικές ρίζες και αυτό είναι ένα πολύ παλιό γερμανικό όνομα (Ρέιμον) που όπως έμαθα αργότερα σημαίνει «Χρυσή Φωνή», και έτσι συνδυάζοντας και τα δύο διαλέξαμε αυτό το όνομα για το γκρουπ.

To Wish είναι το τέταρτο studio album σας. Νιώθεις ότι έχετε κάνει την καλύτερη δουλειά μέχρι τώρα? Και πώς προέκυψε η ηχογράφηση στο Los Angeles? Ξέρω ότι ηχογραφείτε πάντα στην Ευρώπη.
Ήταν μία πρόταση του παραγωγού μας, Greg Fidelman, ο οποίος έχει δουλέψει με Johnny Cash, Red Hot Chilli Peppers, Slipknot κ.α. Η ηχογράφηση έγινε στα LA’s Sound City Studios, περάσαμε πάρα πολύ καλά 4 μήνες εκεί, και ναι νιώθω ότι είναι το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε. Αυτό νιώθω πάντα όταν τελειώνει ένα άλμπουμ -ότι κάνουμε πάντα ένα βήμα μπροστά. Και θεωρώ ότι έτσι θα έπρεπε - αυτό είναι το λογικό.

Οι Έλληνες καλλιτέχνες συχνά χρησιμοποιούν μοντέλα -ενίοτε και ηθοποιούς- για τα video clips τους. Εσείς θα σκεφτόσασταν κάτι τέτοιο ή προτιμάτε να παίζετε οι ίδιοι στα κλιπ?
Έχω την άποψη ότι οι fan προτιμούν να βλέπουν το γκρουπ παρά άγνωστες φάτσες, γι αυτό και το κάνουμε αυτό. Κι εγώ ως fan προτιμούσα να βλέπω τους μουσικούς που ακούω και όχι κάποιους άλλους. Από την άλλη, ξέρω ότι είμαστε κακοί ηθοποιοί, οπότε αν πρέπει να δείξουμε μια μεγάλη ιστορία θα προσλάβουμε κάποιον επαγγελματία! J

Θυμάμαι πολύ καλά τη συναυλία σας στο Ρόδον το 2001. Θα σας δούμε πάλι σύντομα στην Ελλάδα?
Μακάρι! Η χώρα σας είναι από τις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο και ξέρω ότι εκεί σημειώνουμε επιτυχία, οπότε ελπίζω να έρθουμε σύντομα!

Έχεις διαβάσει κάτι για σένα που δε θα το ξεχάσεις ποτέ, είτε γιατί ήταν τεράστιο ψέμα είτε γιατί ήταν πολύ όμορφο και κολακευτικό?
Έχω διαβάσει κάτι που αφορούσε την προσωπική μου ζωή και δε θα το ξεχάσω ποτέ γιατί τρόμαξα πάρα πολύ όταν συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί. Η γυναίκα μου ήταν έγκυος και συζητούσαμε πώς θα βγάλουμε το μωρό. Είχαμε καταλήξει σε δύο ονόματα, που δε τα είχαμε πει σε κανέναν σχεδόν, όταν ένα πρωί είδα ένα δημοσίευμα να αναφέρει ότι συζητάμε αυτά ακριβώς τα ονόματα! Άλλαξε τη ζωή μου με την έννοια ότι με ταρακούνησε το γεγονός ότι συνειδητοποίησα πως δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κανέναν παρά μόνο την οικογένειά σου.

Μεγάλωσες ελπίζοντας ότι θα γίνεις μουσικός και θα έχεις μία τέτοια καριέρα ή σπούδασες κάτι άλλο και κατέληξες στο χώρο από ένα τυχαίο γεγονός?
Δε θυμάμαι να το διάλεξα... Ήταν μέσα μου. Θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα και μόνο ως μέλος κάποιου γκρουπ, να κάνω μουσική. Δεν ξέρω καν πώς και πότε πήρα την απόφαση γιατί θυμάμαι τον εαυτό μου μόνο ως μουσικό. Ήταν μέσα μου ανέκαθεν, ήταν το όνειρο μου και δε μπορώ να με φανταστώ να κάνω οτιδήποτε άλλο.

Τι είναι αυτό για το οποίο θα είσαι περήφανος σε 50 χρόνια από τώρα?
Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε περήφανοι γι αυτό που είμαστε. Γι αυτά που κάνουμε, για τις επιλογές μας και όσα λέμε ή φτιάχνουμε. Γι αυτά θα είμαι κι εγώ περήφανος. Για αυτό που είμαι. Γιατί μπορώ να κοιτάω πίσω και να είμαι ευτυχής με τις επιλογές μου.

Τελευταία όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες εκφράζουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις δημόσια και ενίοτε δρουν πολιτικά. Ποια είναι η άποψη σου γι αυτό?
Η άποψη μου είναι ότι αν ένας τραγουδιστής πάρει το μικρόφωνο για οτιδήποτε άλλο εκτός του να τραγουδήσει, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σ αυτά που θα πει. Να είναι συνεπής με τα πιστεύω του, αλλά να ξέρει και να τα υποστηρίξει από το μικρόφωνο. Δυστυχώς δε μπορούμε να αποκοπούμε από την πολιτική εμείς οι καλλιτέχνες ειδικά σ αυτό τον κόσμο που ζούμε, και ίσως εγώ να μην το έκανα (να βγώ δημόσια και να καταθέσω τις απόψεις μου) αλλά όσοι το κάνουν πρέπει να ξέρουν και να μπορούν να το υποστηρίξουν. Πάντως όταν κάποιος βλέπει το λάθος, πιστεύω ότι πρέπει να το λέει.

Και τέλος, αν είχες μόνο μια ευχή ποια θα ήταν αυτή?
Santorini... Ένα βιβλίο και μία παραλία της Σαντορίνης. Μπορεί να μην ήταν αυτή η τελευταία μου ευχή, είναι όμως σίγουρα η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό...