10η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου

11.07.2001
Δέκα οκτώ συνολικά νέοι καλλιτέχνες, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 10η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Σεράγεβο από τις 17 έως τις 31 Ιουλίου, με θέμα "Χάος και επικοινωνία". Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και 18 χρόνια η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών δίνει την ευκαιρία σε περίπου 1.000 νέους καλλιτέχνες από 20 διαφορετικές χώρες να παρουσιάσουν τα έργα τους.
Δέκα οκτώ συνολικά νέοι καλλιτέχνες, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 10η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Σεράγεβο από τις 17 έως τις 31 Ιουλίου, με θέμα "Χάος και επικοινωνία".
Η Μαίρη Ζυγούρη και ο Παναγιώτης Ανδρέου από τον χώρο των εικαστικών, ο Βασίλης Πολυχρονάκης και η Υπατία Κλαδούχα στη φωτογραφία, ο Διονύσης Μπουλούτζας και ο Νίκος Παπαδημητρίου στο Video Art, η ομάδα Αίρεσις στον χορό, ο Θωμάς Βαλιανάτος στο κόμικ, η Κατερίνα Παπαγεωργίου στον κινηματογράφο - βίντεο, ο Νίκος Χριστόπουλος στη λογοτεχνία, η Αγάπη Πρωϊμου και ο Βασίλης Βασιλόπουλος στην αρχιτεκτονική, η Χαρά Δάρμα και η Σαράγια Ξανθίππη στο βιομηχανικό σχέδιο είναι εκείνοι που προκρίθηκαν με τα έργα τους.
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στήριξε την προσπάθεια αυτή πιστεύοντας ότι ειδικότερα η φετινή διοργάνωση αποτελούσε μια πρόκληση για όλους όσοι εμπλέκονται σ' αυτή λόγω της ιδιαίτερης σημασίας της περιοχής που, όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιώργος Σεκελλίων, "φιλοξενεί την πειστική απάντηση του πολιτισμού και της νεανικής φωνής στον πόλεμο, τη βία και την καταπάτηση των δικαιωμάτων. Την επικοινωνία απέναντι στο χάος".
Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και 18 χρόνια η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών δίνει την ευκαιρία σε περίπου 1.000 νέους καλλιτέχνες από 20 διαφορετικές χώρες να παρουσιάσουν τα έργα τους.

Δείτε κόμικ του Θωμά Βαλιανάτου στο e-go: Business