<strong>Τartare</strong> : η γεύση αλά Γαλλικά

28.06.2001
Ενα ιδιαίτερο ρεστοράν για μια εκλεπτυσμένη κουζίνα όπως η Γαλλική έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στα νότια προάστια. Πρόκειται για το ''Τartare'', το οποίο φέρνει στο νου κάτι από τα παλιά Παρισινά μπιστρό με τη φιλική ατμόσφαιρα και τις φίνες γεύσεις. Ο συγκεκριμένος χώρος του Tartare είναι μικρός αλλά καλόγουστα διακοσμημένος στις αποχρώσεις του ροδακινί. Στους τοίχους δεσπόζουν διάφορες ανθοσυνθέσεις και διακριτικές κορνίζες, ενώ μια πιο μοντέρνα πινελιά πρόσθετει το μπαράκι στο βάθος.
Ενα ιδιαίτερο ρεστοράν για μια εκλεπτυσμένη κουζίνα όπως η Γαλλική έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στα νότια προάστια. Πρόκειται για το ''Τartare'', το οποίο φέρνει στο νου κάτι από τα παλιά Παρισινά μπιστρό με τη φιλική ατμόσφαιρα και τις φίνες γεύσεις. Ο συγκεκριμένος χώρος του Tartare είναι μικρός αλλά καλόγουστα διακοσμημένος στις αποχρώσεις του ροδακινί. Στους τοίχους δεσπόζουν διάφορες ανθοσυνθέσεις και διακριτικές κορνίζες, ενώ μια πιο μοντέρνα πινελιά πρόσθετει το μπαράκι στο βάθος. Για τις καλοκαιρινές βραδιές, δε, το Tartare σερβίρει σε μια άνετη και μοδάτη πέργκολα με διακριτικό φωτισμό και διακόσμηση. Ολα στο Tartare θυμίζουν Γαλλία, όπως άλλωστε και οι γεύσεις τις οποίες προσφέρει.
Με σημείο αφετηρίας, λοιπόν, την, ιδιαίτερα αγαπητή στους Ελληνες, Γαλλική κουζίνα, ο κατάλογος του Tartare θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των γεύσεων που μοιάζουν πολύ με αυτές που απολαμβάνουν οι Παριζιάνοι στα εστιατόρια της πόλης. Λεπτές και ταυτόχρονα γεμάτες αρώματα και χυμούς γαστρονομικές ''αμαρτίες'', οι οποίες μυούν τους Αθηναίους κάθε βράδυ στα μυστικά της : Αρχίστε με τα μύδια μαρινιέρ και την ομελέτα με τυρί, αρωματικά χόρτα και ζαμπόν. Στη συνέχεια, από τα κύρια πιάτα, έχετε πολλές επιλογές, οι οποίες αφορούν κυρίως, φιλέτα. Πολύ καλά τα φιλέτα προβενσάλ με σος bearnaise ή μποντελέζ και το φιλέ μινιόν με σος Μαδέρα. Δε λείπει και το κλασικό φιλέτο καφέ ντε Παρί. Ο κατάλογος προσφέρει τη δυνατότητα γεύσεων και με ψαρικά ή θαλασσινά όπως η σφυρίδα με σος βουτύρου αλλά και οι σκορδάτες γαρίδες.
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα επιδόρπια του ''Τartare'', τα οποία είναι και αυτά επηρεασμένα από τη γαλλικά γαστρονομική κουλτούρα : Απολαύστε, λοιπόν, crepes suzettes, creme brulee, ή το σουφλέ σοκολάτας.
Γενικότερα, το Tartare είναι από τα γαλλικά ρεστό που ξεχωρίζουν γιατι έχει άποψη στα πιάτα του και αυτό φαίνεται. Μια επίσκεψη θα σας πείσει.
Τartare : Παναγούλη 52 Γλυφάδα
Τηλέφωνο : 968020
Τιμή κατ' άτομο : 8-9.000 δρχ.