Τα 10 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου!

12.04.2006
Για πέμπτη συνεχή χρονιά το περιοδικό «Restaurant» ανέδειξε τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, όπως τα ψήφισαν για λογαριασμό του, 560 γευσιγνώστες από πολλές χώρες.
Για πέμπτη συνεχή χρονιά το περιοδικό «Restaurant» ανέδειξε τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, όπως τα ψήφισαν για λογαριασμό του, 560 γευσιγνώστες από πολλές χώρες. Το ισπανικό εστιατόριο El Bulli ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο στον κόσμο (την πρώτη θέση είχε καταλάβει και την πρώτη χρονιά της ψηφοφορίας), ενώ το βρετανικό Fat Duck κατέλαβε την δεύτερη θέση (πέρυσι ήταν πρώτο). Γενικά, τα δύο συγκεκριμένα εστιατόρια φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις καθόλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Πάντως, αν δούμε τον κατάλογο στο σύνολό του, παρατηρούμε ότι διακρίνονται δέκα γαλλικά εστιατόρια, ενώ και η Ισπανία τα πηγαίνει πολύ καλά με έξι παρουσίες στη λίστα. Το French Laundry στην Καλιφόρνια είναι το καλύτερο εστιατόριο στη Βόρεια και Νότια Αμερική, ενώ το Tetsuya’ s του Σίδνεϊ ψηφίστηκε το καλύτερο εστιατόριο στην περιοχή της Αυστραλασίας.

Το El Bulli βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Βαρκελώνης και είναι ανοικτό μόνο έξι μήνες τον χρόνο. Όποιος, δε, σκέφτεται να το επισκεφτεί, θα πρέπει να περιμένει ως του χρόνου, αφού φέτος είναι ήδη ρεζερβέ. Στο Fat Duck σεφ είναι ο αυτοδίδακτος, Ίστον Μπλούμενταλ.

Τα 10 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου:

1. El Bulli, Ισπανία
2. The Fat Duck, Βρετανία
3. Pierre Gagnaire, Γαλλία
4. French Laundry, ΗΠΑ
5. Tetsuya’ s, Αυστραλία
6. Bras, Γαλλία
7. Le Louis XV, Μονακό
8. Par se, ΗΠΑ
9. Arzak, Ισπανία
10. Mugaritz, Ισπανία